DVD Hit – Mamut

Podle upoutávek na obalech bylo možno očekávat nové filmy z edice DVD Hit. Nyní se již některé objevily i na webových stránkách vydavatele. Jedním z nich je od pondělí 2. listopadu 2009 (zatím nevydaný) televizní film Mamut za 49,- Kč, v němž se pravěké monstrum řítí městem. A na pulty přifunělo ve středu 4. listopadu 2009.

Jednoho letního rána v ospalém městečku Blackwater v Louisianě, které je proslavené exponátem umrzlého mamuta v ledové kře, udeří do muzea Pleistocene meteorit. Nikdo netuší, že se jedná o vesmírnou loď s mimozemskou formou života. Městečko se začne prudce ochlazovat a 40.000 let starý mamut, do kterého se mimozemšťan vtělí, je vypuštěn do ulic. Speciální agenti Powersová a Whitaker mají 17 hodin na jeho zneškodnění, než bude město zpustošeno.

 

Agenti povolají odborníka, paleontologa Dr. Franka Abernathyho, aby jim pomohl dostihnout a ulovit "stvůru" dříve, než zuřivé běsnění zdemoluje okolní svět. Jak ubíhají hodiny a narůstá počet mrtvých, Dr. Abernathy si uvědomí, že pro záchranu své dcery Jacky a ostatních nevinných obyvatel musí pomoci agentům zničit své vlastní celoživotní dílo.

 

Film zjevně nesedne každému, kromě klasického hodnocení odpad si vysloužil i obdiv některých diváků:

 

 

Krásně pitomoučké situace, kdy si film utahuje ze zajetých klišé. Na samotě u lesa si to v autě nerozdává místní fotbalové macho a roztleskávačka, ale dva důchodci. Nechybí honička kukuřičným polem. Patolog se jednou rukou opírá o mrtvolu bez hlavy a druhou jí hamburger, přičemž diskutuje o tom, která verze Války světů byla lepší. K tomu všichni herci příjemně přehrávají. Tajná agentka vypadá, jako by sem zabloudila z nějakého pornofilmu. A obří praslonisko, ovládané mimozemšťany, které z lidí vysává životní energii chobotem, to prostě musí zaujmout každého správného fandu.

 

Žánr: Komedie / Horor / Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 86 minut

Původní název: Mammoth

Světová premiéra: 22. dubna 2006 – USA

Premiéra v kinech ČR: 17. února 2005

Režie: Tim Cox

Scénář: Tim Cox, Brook Durham, Don Guarisco, Sean Keller

Produkce: Tim Cox, Bogdan Moncea, Vlad Paunescu, Jeff Steele, Richard D. Titus, Tavin Marin Titus

Hudba: John Dickson

Kamera: Bing Sokolsky, Vivi Dragan Vasile

Střih: Carsten Becker

Kostýmy: Ioana Albaiu, Dana Embree, Liz Staub

Společnost: Castel Film Romania / Plinyminor

Natáčeno: Baton Rouge, Louisiana, USA / Castel Film Studios, Bukurešť, Rumunsko

 

 

 

Hrají: Vincent Ventresca (Dr. Frank Abernathy), Summer Glau (Jack Abernathyová), Tom Skerritt (Simon Abernathy), Cole Williams (Squirrelly), Charles Carroll (šerif Marion Morrison), Mark Irvingsen (šerifův zástupce Dino), David Kallaway (šerifův zástupce Bud), Leila Arcieri (agentka Powersová), Marcus Lyle Brown (agent Whitaker), Andrew Peter Marin (Floyd), Dan Radulescu (opičí muž Moe), Karen Parden Johnson (pumpařka), Coca Bloos (Olive), Jennie Garland (děvče v muzeu), Samuel Garland (kluk v muzeu), Jordyn McDempsey (děvče v muzeu), Julia LaShae (průvodkyně), Filip Tiberiu Alexandru (Bobby), Dicu Aurel (opičí muž), Christopher Bebe (Mike), D’Lacia McKinley (Celia), Florentin Munteanu (Cedric), Nicolae Stoica (Pat), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky  

Titulky: česky, maďarsky 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: trailery