North Video – Rodinný lékař

North Video sice na svých stránkách zobrazuje seznam plánovaných titulů, ovšem zatím zcela bez jakýchkoli podrobností. Ve středu 4. listopadu 2009 je v plánu za 49,- Kč film Rodinný lékař. Někomu se může zdát, že plnění společností vydávaných DVD nespočtem upoutávek na plánované tituly je zbytečné plýtvání a místo by mohlo být využito daleko smysluplněji, ale jak jinak zjistit, že tip na televizní drama s původním názvem Mafia Doctor je chybný a jedná se o komedii, známou pod názvem Nemocné navštěvovati?.

Americká filmová komedie o tom, že protiklady se přitahují a láska si nedá poroučet. Doktor Charley Nichols sice před časem ovdověl, ale život vlka samotáře mu příliš nesedí. Jednoho dne se seznámí s Ann Atkinsonovou, která se v nemocnici zotavuje po operaci čelisti.

 

 

 

Také ona je sama, protože se před nedávnem rozvedla se svým manželem, nenapravitelným sukničkářem.

 

 

Přestože se na první pohled zdají být zcela nevhodným párem, protože mají nejen velmi rozdílné povahy, ale také zcela odlišné názory na případný vztah, zamilují se do sebe.

 

 

 

Jejich vztah ovšem zdaleka není snadný. Ann totiž nechce být jen další kořistí muže lovce a Charlie by pro změnu nerad obětoval novému vztahu svou nezávislost.

 

 

 

Jelikož jde o romantickou komedii, je víc než jisté, že se tím láska zcela jistě nedá zaskočit.

 

 

Zábavná, svižná, příjemná, hřejivá, zkrátka zdařilá komedie, je reminiscencí podobných filmů ze čtyřicátých let (zejména těch, kde hráli Spencer Tracy a Katherine Hepburnová).

 

Zadní strana obalu

Žánr: Komedie / Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1978

Délka: 98 minut

Původní název: House Calls

Světová premiéra: 15. března 1978 – USA

Režie: Howard Zieff

Námět: Henri-Pierre Roché (román "Les Deux Anglaises et le Continent")

Scénář: Max Shulman, Julius J. Epstein, Alan Mandel, Charles Shyer

Produkce: Jennings Lang, Arlene Sellers, Alex Winitsky

Hudba: Henry Mancini

Kamera: David M. Walsh

Střih: Edward Warschilka

Kostýmy: Burton Miller

Společnost: Universal Pictures

Hrají: Walter Matthau (Dr. Charley Nichols), Glenda Jackson (Ann Atkinsonová), Art Carney (Dr. Amos Willoughby), Richard Benjamin (Dr. Norman Solomon), Candy Azzara (Ellen Gradyová), Dick O’Neill (Irwin Owett), Thayer David (Phil Pogostin), Anthony Holland (TV moderátor), Reva Rose (paní de Voto), Sandra Kerns (Lani Masonová), Brad Dexter (Quinn), Jane Connell (paní Conwayová), Lloyd Gough (Harry Grady), Gordon Jump (Dr. O’Brien), William J. Fiore (Dr. Sloan), Taurean Blacque (Levi), Charles Matthau (Michael Atkinson), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: z naší nabídky, žhavé novinky