DVD edice – Ambulance

Na stránkách DVD edice se včas a předstihem objevil soupis plánovaných titulů, ale konkrétní data vydání jsou jako vždy od počátku měsíce neznámá. Informace tak připravujeme s předstihem. Konkrétní den vydání, v tomto případě pondělí 9. listopadu 2009, zjistíme až tehdy, když se titul objeví na pultě. Takže tu máme za obvyklých 49,- Kč dalšího zástupce severské tvorby, televizní film Ambulance. Sanitku neukradneš aneb sanitka jako prostředek k útěku z loupeže. Bohužel i s umírajícím pacientem vzadu.

Thriller v reálném čase a na jednom místě – v sanitce.

 

 

Tim a Frank jsou bratři, kteří spáchají loupež, aby měli peníze na operaci, která zachrání jejich matce život. Když jim policie zatarasí cestu, ukradnou sanitku.

 

 

Během svého úniku ale zjistí, že vzadu v sanitce je mladá medička s umírajícím pacientem. Bratři tak stojí před nelehkým dilema – zachránit vlastní matku nebo člověka v přímém ohrožení života.

 

 

České zdroje o filmu nic moc, na imdb.com zatím bez hodnocení.

Žánr: Thriller / Akční / Drama

Země původu: Dánsko

Rok vzniku: 2005

Délka: 80 minut

Původní název: Ambulancen

Světová premiéra: 15. července 2005 – Dánsko

Režie: Laurits Munch-Petersen

Scénář: Laurits Munch-Petersen, Lars Andreas Pedersen

Produkce: Kim Magnusson, Tomas Radoor

Hudba: Peter Peter

Kamera: Jan Pallesen

Střih: Cathrine Ambus

Kostýmy: Sofie de Mylius

Zvuk: Morten Holm

Společnost: Fridthjof Film / Nordisk Film Productions

Natáčeno: Dánsko

Hrají: Thomas Bo Larsen (Frank), Paw Henriksen (Tim), Helle Fagralid (Julie), Thorbjørn Hummel (Ejvin), Niels Andersen (motorkář), Charlotte Bidstrup (zdravotní sestra), Lars Bjarke (muž na silnici), Nicolei Faber (policista), Annie Birgit Garde (stará dáma), Rasmus Iversen (policista), Mads Koudal (policista), Lars Oluf Larsen (policista), Iben Miller (zdravotní sestra), Laurits Munch-Petersen (řidič ambulance), Karin Rørbeck (matka v autě), Mikkel Rosenberg (instalatér), Kim Sønderholm (ošetřující lékař), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 dánsky, česky

Titulky: ?

Obraz: barevný

Bonus: ?