DVD edice – Rumpl Cimpr Campr

Když už se nám konečně rozeběhnul server, je příležitost využít připravených upoutávek a pustit se do jejich zveřejňování. Takže – čas vánočních svátků se nezadržitelně blíží a na tuto skutečnost reaguje i DVD edice dnes v úterý 3. listopadu 2009 za 49,- Kč, kdy je na pultech televizní pohádka Rumpl Cimpr Campr na motivy pohádek Jana Wericha. Pohádková komedie z malého, ale milého královstvíčka o tajemném mužíčkovi a o ženské moudrosti, bez níž by bylo na světě hůře.

Kdesi v pohádkovém kraji leží docela malé, nepříliš bohaté, ale milé královstvíčko. Však je to také království české – Velký Titěrákov se tam říká. Té zemičce vládne král Valentýn a jeho moudrá choť. Anebo je tomu naopak?

 

Ať je to tak či onak, každopádně oba by už rádi viděli, aby se jejich jediný syn a následník trůnu, princ Hubert, konečně oženil a ujal vlády. Jenomže Hubert si ne a ne vybrat nějakou tu movitou princeznu, jak by si pan otec přál, žádná se mu nelíbí.

 

 

Královským rodičům se tedy zdá, že budoucí mladá královna je v nedohlednu. Ani jeden zatím netuší, že Hubert si už dávno královnu našel, královnu svého srdce – krásnou, avšak chudou kozopasku Božidaru ze statku. Oba zamilovaní ale svoji lásku tají. Vědí, že sňatku prince s kozopaskou pan král nikdy nepožehná. Leda by se stal zázrak.

 

 

Aby se vše v dobré obrátilo, do příběhu vstupuje čaroděj se svou pomocí, ale také podmínkou a tajemnou hádankou.

 

 

Diváci příliš nadšení z této štědrovečerní pohádky nebyli:

 

I Troška dokáže napsat a natočit lepší a pohádkovější příběh.

Žánr: Pohádka / Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 1997

Délka: 90 minut

Světová premiéra: 27. května 2005 – Dánsko

Režie: Zdeněk Zelenka

Námět: Jan Werich

Scénář: Helena Sykorová

Kamera: Vladimír Opletal

Společnost: Česká televize

Hrají: Jiřina Bohdalová (královna), Július Satinský (král Valentýn), Jaroslav Kepka (Rumplcimprcampr), Tereza Brodská (falešná princezna), Růžena Merunková (máma falešné princezny), Ladislav Potměšil (nevlastní otec Božidary), Andrea Elsnerová (Božidara), Ivan Hora (princ Hubert), Viktor Maurer (komorník), Simona Postlerová (komorná Alžběta), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný

Bonus: ?