DVD edice – Muž a jeho pes

DVD edice zkouší tenký led neprobádaných novinek a jeden z titulů aktuálního měsíce nabízí ve dvojím provedení. Klasickou pošetku za 49,- Kč a speciální dvoudiskový digipack za 99,- Kč. K tomuto experimentu byl vybrán nejnovější film slavného Jean Paul Belmonda Muž a jeho pes. Vyšlo v obojím provedení dnes v pondělí 2. listopadu 2009.

Psychologické drama režiséra Francise Hustera vyprávějící působivý příběh starého muže, který se zničehonic ocitne na ulici a jehož jediným společníkem je jeho pes.

 

 

Jeanne, atraktivní vdova, se kterou Charles žije, mu oznámí, že se znovu vdává, a vyhodí ho z domu. Byla jeho velkou láskou, byla manželkou jeho přítele z dob služby u mariny. Leila, mladá uklízečka z domu, těhotná, ani neví s kým, je Charlesovi velkou oporou, ale nemůže mu nabídnout víc než soucit a milý úsměv.

 

 

Charles jí chce vracet mnohem víc, ale tak jako mnozí v jeho věku pro okolí nic neznamená. Ocitá se i se svým psem na ulici. Nikdo mu nepodá pomocnou ruku a jeho hrdost mu nedovolí, aby tu svou sám pro pomoc natáhl. Vždycky si myslel, že je mužem, který se svým psem po boku bude bojovat dál…

 

 

V zahraničí film přes své superhvězdné obsazení příliš nadšení nezískal, i když se jedná o návrat JPB na plátno po osmi letech. V domácích luzích byl přijat daleko příznivěji. Domácí diváci kolísají od nekritického obdivu po souhlas s cizinou – sošná vráskami rozrytá tvář Belmonda, plejáda slavných herců v minirolích, ve kterých mnohdy ani nepromluví a citové vydíráni pomocí neodolatelného chlupáče: to je přesně ono, co kritiky rozpaluje doběla.

 

 

Dle tvrzení vydavatele se na DVD nachází více než 60 minut bonusových materiálů:

 

1) Dokument o natáčení české verze filmu "MUŽ A JEHO DABING"

(rozhovory s Jiřím Krampolem, Valerií Zawadskou, Lucií Vondráčkovou ad., pohled do zákulisí dabingové kuchyně, zajímavosti o J. P. Belmondovi a filmu Muž a jeho pes)

2) 55 minutový film o filmu MUŽ A JEHO PES

(rozhovory, záběry z natáčení, J. P. Belmondo před a za kamerou, zajímavosti a vše o filmu Muž a jeho pes, o fenoménu „Belmondo") – dokument je opatřen českými titulky

3) originální francouzský kino-trailer

4) česká filmová upoutávka

5) fotogalerie

6) filmografie

7) z naší nabídky

 

 

Digipack obsahuje podle reklamních sloganů dva filmy JPB, ale který by měl být ten druhý, o tom jsem nenašel ani slovo. Jen že jde o limitované vydání. Až na obalu se lze dočíst informaci, že oním druhým filmem je Velký šéf.

 

Žánr: Drama

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 2008

Délka: 94 minut

Původní název: Un homme et son chien

Světová premiéra: 13. listopadu 2008 – Francie (Sarlat Film Festival)

Premiéra v kinech ČR: 21. května 2009

Režie: Francis Huster

Námět: Cesare Zavattini (původní scénář k filmu Vittoia de Sici Umbero D. z roku 1952)

Scénář: Francis Huster, Murielle Magellan

Produkce: Jean-Louis Livi

Hudba: Philippe Rombi

Kamera: Vincent Jeannot

Střih: Luciana Reali

Kostýmy: Claire Fraisse

Společnost: F Comme Film / France 2 Cinéma / Fidela SAP / Canal+ / CinéCinéma / ARD Degeto Film

Natáčeno: Marseille, Bouches-du-Rhône, Francie / Paříž, Francie

Hrají: Jean-Paul Belmondo (Charles), Hafsia Herzi (Leïla), Julika Jenkins (Jeanne), Sofiane Aouidef, Tobiasz Bartold, Olivier Belmondo, Jean-Pierre Bernard (tulák), Michele Bernier (žena v tramvaji), Sarah Biasini, Patrick Bosso (muž v tramvaji), Sophie Bouilloux, Rachida Brakni (průvodčí), Nicole Calfan (muž v nemocnici), Pierre Cassignard (Jean-Luc), Valeria Cavalli, Dolores Chaplin (žena na večírku), Fabrice Darzens, Dorothée Deblaton, Natalia Dontcheva, Jacques Dreyfuss, Jean Dujardin (dělník), Antoine Duléry (milenec Jeanne), Françoise Fabian (žena Achaba), Luc Florian, Jacques Gallo, José Garcia (muž v tramvaji), Charles Gérard (tulák), Linda Hardy, Robert Hossein (muž u polévky pro chudé), Elisa Huster, Toscane Huster, Francis Huster (Robert), Lucie Jeannot, Gabriela Jolivet, Tchéky Karyo (kytarista v parku), Yves Le Moign, Jean-Luc Lemoine (muž hrající na piano), Aude Lener, Bruno Lochet (Jean-Pierre), Pierre Mondy (baptista), Sara Mortensen, Agathe Natanson, Carlo Nell (zaměstnanec hotelu), Benjamin Nissen, Antione Nouel, Daniel Olbrychski (polský taxikář), Laurent Olmedo, François Perrot (Albert), Micheline Presle (důstojný tulák), Daniel Prévost (Achab), Cristiana Réali (žena v parku), Emmanuelle Riva (žena v kostele), Mouloud Rozen, Barbara Schulz (mladá žena v bance SNCF), Caroline Sihol (žena u polévky pro chudé), Jacques Spiesser (obchodník sknihami), Serge Spira, Steve Suissa (žena v nemocnici), Jean-Marc Thibault (muž u polévky pro chudé), Max von Sydow (Charlesův bývalý velitel) a další

Český dabing: Jiří Krampol, Valerie Zawadská, Lucie Vondráčková ad.

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: viz výše