Filmag horor – Pomsta netvora

Pokud milujete latexové příšery zelené barvy, nenechte si ujít pokračování filmu, který jsme neviděli. Filmag vydává ve středu 11. listopadu 2009 za 45,- Kč v ediční řadě Horor film Pomsta netvora. Režisér – inovátor Jack Arnold se vrací i se svým filmovým dítětem. První filmová role Clinta Eastwooda!

Zkombinujme tedy oficiální text s komentáři znalců a věnujme se údajně mírně nudnějšímu pokračování filmu, se kterým jsme bohužel neměli na pultech tu čest.

 

 

Netvor z Černé laguny (Gill-Man) nezemřel a vrací se v ještě epičtějším příběhu. Hned v jeho úvodu je lapen pomocí dynamitu a odvezen do floridského oceanária Ocean Harbour, kde je podroben zevrubnému průzkumu zvířecího psychologa, profesora Clete Fergusona. Při prvním předvádění vystraší novináře a za trest je upevněn řetězem ke dnu bazénu.

 

 

Jeho přirozenost se nezapře a během krátké doby se zamiluje do začínající a velmi krásné vědkyně Helen Dobsonové. A i když se mu podaří zpřetrhat pouta a utéct do moře, nepřestane na svou vyvolenou myslet a chce ji za každou cenu získat. Láska je totiž mnohem silnější než všechny řetězy světa.

 

 

Film má otevřený konec podobný prvnímu dílu (a třetí pokračování o rok později následovalo).

 

 

A jak je to s tím Clintem? Prý se objeví na začátku filmu s laboratorní krysou v kapse a pronese pět vět. A níže odkazovaní znalci upozorňují, že v Návratu do budoucnosti III je plakát právě na tento film.

 

Pokud chcete vědět víc, tak třeba tady u znalců.

 

Žánr: Dobrodružný / Horor / Romantický / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1955

Délka: 78 minut

Původní název: Revenge of the Creature

Světová premiéra: 29. března 1955 – USA

Režie: Jack Arnold

Scénář: William Alland, Martin Berkeley

Produkce: William Alland

Hudba: William Lava, Herman Stein

Kamera: Scotty Welbourne

Střih: Paul Weatherwax

Kostýmy: Jay A. Morley Jr.

Zvuk: Jack A. Bolger Jr., Leslie I. Carey

Společnost: Universal International Pictures

Natáčeno: Jacksonville, Florida, USA / Marineland of Florida – 9600 Ocean Shore Boulevard, Marineland, Florida, USA / Silver Springs, Florida, USA / St. Augustine, Florida, USA

Hrají: John Agar (profesor Clete Ferguson), Lori Nelson (Helen Dobsonová), John Bromfield (Joe Hayes), Nestor Paiva (kapitán Lucas), Grandon Rhodes (Jackson Foster), Dave Willock (Lou Gibson), Robert Williams (George Johnson), Charles Cane (policejní kapitán), Loretta Agar (žena na lodi), Ricou Browning (žabí muž ve vodě), Diane DeLaire (slečna Abbottová, trenérka), Mike Doyle (policista), Clint Eastwood (Jennings, laboratorní technik), Jack Gargan (reportér Mac), Charles Gibb (policista), Brett Halsey (Pete, oběť žabího muže), Don C. Harvey (Skipper, Joeův partner), Tom Hennesy (žabí muž na souši), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL 4:3

Bonus: ?