DVD HIT – Všude dobře, doma nejlíp

DVD Hit nám předkládá důkaz, že než se stal Frodem nebo lidojedem v Sin City, už byl hereckým partnerem hvězd. Dne 4. prosince 2008 můžeme za 49,- Kč zakoupit film Všude dobře, doma nejlíp. Co s rodiči, kteří mají ideální dítě a vůbec si toho nevšimnou? Poslat je k vodě a najít si nové. Přemýšleli jste o tom, jaký by byl váš život, kdybyste měli jiné rodiče?

Uznávaný režisér Rob Reiner, který režíroval filmové hity "Pár správných chlapů" a "Když Harry potkal Sally", přichází s rodinnou komedií o malém chlapci a jeho hledání dokonalých rodičů.

 

Hlavním hrdinou poněkud neobvyklého vyprávění o tom co by bylo, kdyby bylo všechno možné, je jedenáctiletý chlapec North Nelson, který je tak vzorný, že ho ostatní rodiče dávají těm svým za vzor. Dobře se učí, je oporou školního baseballového mužstva i divadelního kroužku. Zkrátka ideální dítě. Jediný, kdo si toho nevšímá, jsou jeho rodiče, neustále zaměstnaní, neustále si všímající pouze svých starostí.

 

A tak se North rozhodne jednat a ve školních novinách si objedná inzerát, kterým hledá nové rodiče. Kamarád mu sežene horlivého právníka Arthura Belta, aby ho "rozvedl" s jeho nudnými a nevšímavými rodiči. Vše se pochopitelně rychle rozkřikne, děti se začnou bouřit proti svým rodičům, celému případu se začne věnovat tisk a televize. Nelsonovi se nemohou k celé věci vyjádřit, protože v šoku upadli do komatu a tak je excentrický soudce s případem rychle hotov.

 

Obal zahraničního vydání

 

North je volný a může si hledat nové rodiče. Celá věc má jeden háček – pokud si do tří měsíců nenajde vhodnou náhradu, musí se vrátit ke své rodině, nebo jít do sirotčince. A tak se chlapec s pomocí svého anděla strážného vydává na cestu po světě, aby si našel ty pravé a milující rodiče. Na první pohled to nebude nic těžkého, protože o chlapce je mimořádný zájem.

 

Nejprve se North vydá k milionářské rodině Texových, nechce však být náhradou za jejich zemřelého syna a tak pokračuje v hledání. Jeho pátrání ho zavede do Evropy, Afriky, na Havajské ostrovy, do Texasu, na Aljašku, do Číny, mezi Amenity. Nikde si však nenachází to pravé. Při svém dobrodružství se ale naučí a získá mnohem víc, než si mohl představit. A co je ještě podivnější. Začíná se mu stýskat po jeho vlastních rodičích.

 

Bruce Willis

 

Diváci nostalgicky vzpomínají, jak se jim film jako dětem líbil:

 

Sjeďte si těch několik málo scén, ve kterých je Willis v roli Northova ochránce – vidět Willise v kostýmu velikonočního zajíčka je prostě žrádlo. Jinak jde o dětský film s koncem, který je podraz.

 

Menu DVD

Žánr: Komedie / Drama / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1994

Délka: 95 minut

Původní název: North

Světová premiéra: 22. července 1994 – USA

Premiéra v kinech ČR: 28. dubna 1995

Režie: Rob Reiner

Námět: Alan Zweibel

Scénář: Alan Zweibel, Andrew Scheinman

Produkce: Rob Reiner, Andrew Scheinman, Jeffrey Stott, Alan Zweibel

Hudba: Marc Shaiman

Kamera: Adam Greenberg

Střih: Robert Leighton

Kostýmy: Gloria Gresham

Společnost: Castle Rock Entertainment / New Line Cinema

Natáčeno: Aljaška, USA / Beverly Hills, Kalifornie, USA / Bridgewater Commons Mall – Route 22 & I-287, Bridgewater, New Jersey, USA / Caldwell, New Jersey, USA / Culver Studios – 9336 W. Washington Blvd., Culver City, Kalifornie, USA / Kaua’i, Havaj, USA / Los Angeles County Arboretum & Botanic Garden – 301 N. Baldwin Avenue, Arcadia, Kalifornie, USA / Mount Rushmore National Memorial – Highway 244, Keystone, South Dakota, USA / New York, USA

Hrají: Elijah Wood (North), Jason Alexander (Northův tatínek), Julia Louis-Dreyfus (Northova maminka), Marc Shaiman (hráč na piáno), Jussie Smollett (Adam), Taylor Fry (Zoe), Alana Austin (Sarah), Peg Shirley (učitelka), Chuck Cooper (rozhodčí), Alan Zweibel (trenér), Donavon Dietz (asistent trenéra), Teddy Bergman (člen mužstva), Michael Cipriani (člen mužstva), Joran Corneal (člen mužstva), Joshua Kaplan (člen mužstva), Bruce Willis (vypravěč), James F. Dean (otec Smith), Glenn Walker Harris Jr. (Jeffrey Smith), Nancy Nichols (matka Jonesová), Kim Delgado (otec Jones), Tony T. Johnson (Steve Johnson), Matthew McCurley (Winchell), Carmela Rappazzo (recepční), a další

 

Výběr kapitol

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný