North Video – Faktor Psí – 11. DVD

V úterý 10. listopadu 2009 se za 49,- Kč v ediční řadě Světový seriál od North Video propracovala kronika paranormálních jevů Faktor Psí svým pořadovým číslem 11 k závěru 1. série.

Řecké písmeno psí je znakem pro všechno neznámé, tajemné a nevysvětlitelné. Faktor psí je pak ustáleným označením takzvaných paranormálních jevů. Jsou to podivuhodné a nevysvětlitelné úkazy, které se vyskytují po celém světě a vzpírají se logice a leckdy i zákonům naší dimenze. Výzkumem těchto jevů se zabývá (v našem případě zcela fiktivní) Úřad pro vědecké vyšetřování a výzkum (Office of Scientific Investigation and Research – zkráceně OSIR). Jednotlivé příběhy uvádí americký herec Dan Aykroyd (známe ho například z filmu KROTITELÉ DUCHŮ), který je v civilním životě sám nadšeným badatelem v oblasti paranormálních jevů.

 

Seriál vychází každé úterý a na 11 DVD vám nabídne celkem 42 epizod.

 

DVD by mělo obsahovat tentokrát 3 epizody (jednu dvojitou):

 

40. Smrt při západu slunce (Death at Sunset)

Záhadná nemoc si vybírá oběti při západu slunce.

 

41. Kolize (Collision) – Srážka 

Duše oběti autonehody ovládne řidiče, který ji zabil.

Režie: Ros Clyde, Scénář: Jeremy Hole a Sherman Snukal 

 

42. Perestrojka (Perestroika) – 1. a 2. část

Ředitel operací Frank Elsinger se spolu vedoucím vyšetřování profesorem Connorem Doylem zúčastní mise v severním Rusku u Archangelsku. Ruští vědci tu zkoumají tvora nalezeného v ledovci. Ukáže se, že se jedná o neznámý druh parazita, kterým se nakazí Doyle. Později umírá, ale nenajdou se jeho ostatky. Elsinger nechává jeho případ otevřený… / Vědci zkoumají tvora nalezeného v ledovci u Archangelska. Ukáže se, že jde o neznámý druh nebezpečného parazita.

Režie: Giles Walker, Scénář: Will Dixon 

 

 

 

Původní název: Psi Factor: Chronicles of the Paranormal

Délka: 87 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: z naší nabídky, žhavé novinky