DVD Hit – Četník se žení

Logiku v pořadí lze hledat těžko, důležité je, že vůbec vycházejí. DVD Hit ohlásil dopředu vydání, které se realizovalo v sobotu 14. listopadu 2009, kdy se na pultech objevil v původním pořadí třetí film Četník se žení za 49,- Kč.

Tentokrát se malý, nervní četník nezaplete do osidel mezinárodního zločinu, ale do osidel mnohem zrádnějších, do osidel lásky.

 

Vše začíná první prázdninový den, kdy se Cruchot pustí do pronásledování neukázněné řidičky v červeném mercedesu, z níž se vyklube vdova po vrchním veliteli četnictva Dolní Normandie, Josefa Lefrancoisová.

 

Rázný Cruchot se jí líbí, neboť jí připomíná jejího muže, a pozve jej k sobě na čaj. Cruchotův nadřízený, rotmistr Gerber, je Josefou také okouzlen a svému podřízenému závidí.

 

 

 

Proto se spojí s Cruchotovu dcerou Nicole a vymyslí plán jak vznikající lásku překazit. Nejenže se však Nicole s Josefou spřátelí, ale navíc se všechny Gerberovy pláni obracejí proti němu.

 

Žánr: Komedie

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1968

Délka: 100 minut

Původní název: Le Gendarme se marie

Světová premiéra: 30. října 1968 – Francie

Režie: Jean Girault

Scénář: Richard Balducci, Jean Girault, Jacques Vilfrid

Produkce: Gérard Beytout, René Pignières

Hudba: Raymond Lefevre

Kamera: Marcel Grignon

Střih: Jean-Michel Gautier

Kostýmy: Jacqeus Cottin, Ritta Laffargue

Společnost: Medusa Produzione / Société Nouvelle de Cinématographie / T.C. Productions

Natáčeno: Saint-Tropez, Var, Francie

Hrají: Louis De Funès (strážmistr Ludovic Cruchot), Claude Gensac (Josépha Cruchotová), Geneviève Grad (Nicole Cruchotová), Michel Galabru (Gerber), Jean Lefebvre (Lucien Fougasse), Christian Marin (Albert Merlot), Yves Vincent (plukovník), Guy Grosso (Berlicot), Michel Modo (Tricard), Michel Galabru (rotmistr Jérôme Gerber), Nicole Vervil (paní Gerberová), France Rumily (sestra Klotilda), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,35:1)

Bonus: trailery