DVD Hit – Mušličky 4

Přehledu na webových stránkách vydavatele se začíná zadrhávat a tak se na pultech oproti dřívějšku objevují tituly, aniž je čekáme.  Můžeme tak nanjevýš spoléhat orientačně na zadní strany předchozích disků. Dnes ve čtvrtek 12. listopadu 2009 se za 49,- Kč v edici DVD HIT například objevilo další pokračování příběhů, učících děti vztahu k přírodě s názvem Mušličky 4 s podtitulem Pošli to dál.

Nezbedný klučina Shelldon je malý mořský korýš, který se s adoptivními rodiči přestěhuje do Krunýřova. Tady se svými novými kamarády – nebojácným krabem Hermanem a roztomilou mušlí holčičkou Connie – objevuje dosud nepoznaný svět.

Na disku jsou další tři díly z celkového počtu 26 epizod:

10. Pošli to dál – 21:59

Connie se zapojila do podpory nové akce "Lepší Krunýřov", která má přimět obyvatele, aby k sobě byli ohleduplní a milí. Se vší vervou prosazuje takzvanou "Pošli to dál" kampaň. Cokoliv milého se vám přihodí, předejte někomu dalšímu. Její nejbližší kamarádi Shelldon a Herman nesdílejí její nadšení, a proto se na ně Connie zlobí. Nakonec zjistí, jak je důležité respektovat něčí rozhodnutí.

11. Guru oceánu – 21:59

Velká sláva, starosta Lusk má dnes narozeniny. Slaví snad každý z Krunýřova. Pamětníci vzpomínají, jak Lusk neváhal v mládí využít svou magickou sílu, aby město zachránil před predátory. Naši dva kamarádi se rozhodnou starostu stopovat, aby zjistili, jak funguje jeho nadpřirozená moc. Stopy vedou do kanceláře. Uvnitř vůbec nikdo není, jen vzadu jsou pootevřené dveře…

12. Já, Shellbot – 21:59

Profesor Shell sestrojil robota. Naprogramoval jej tak, aby vyhověl každému přání a ulehčil tak všem život. Shellbot však nedokáže rozeznávat tón a barvu řeči. Plní vše, co je řečeno, a nadělá tak víc škody než užitku. Obyvatelé viní profesora z nastalých škod. Jednoho dne Shellbot uslyší, že by bylo nejlepší odstranit profesora… Splní i tentokrát prazvláštní "rozkaz"?

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Vzdělávací seriál

Země původu: Thajsko

Rok vzniku: 2008

Délka: 66 minut (65:59)

Původní název: Sheldon

Světová premiéra: 28. srpna 1998 – USA

Režie: Phil Weinstein, Jirayuth Chusanachoti

Scénář: Brendan Foley, Shelly Goldstein, Jacob Sager Weinstein, Arthur Tiersky, Doug Molitor

Produkce: Jirayuth Chusanachoti, David Kwok

Hudba: Kaiwan Kulavadhanothai, Stuart Brayson

Společnost: Tiny Island Productions / Shellhut Entertainment

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky, maďarsky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný