Blesk – Šanghajské překvapení

Život je plný překvapení a o náhody v něm není nouze. Jednou Madonna, podruhé Madonna. Blesk ve čtvrtek 19. listopadu 2009 za 49,- Kč podá další důkaz, že se stále snažila a snaží prosadit i jako herečka. Na pulty (snad) míří Šanghajské překvapení. 2,6 z 10 na imdb.com hovoří za vše. Madonnu nezachránil ani její tehdejší partner na plátně i v životě, ani účast George Harrisona.

Romanticko-dobrodružná komedie se odehrává koncem třicátých let v Šanghaji.

 

 

 

Jejími hlavními hrdiny jsou Glendon Wasey, lovec pokladů, který potřebuje co nejrychleji zmizet z Číny a Gloria Tatlock, misionářka, která pátrá po léčivých účincích opia pro své pacienty. Osud je svede dohromady v exotickém dobrodružství plném romantiky a nebezpečí!

 

 

Společně se snaží najít obrovské množství opia. To totiž zmizelo z majetku britského diplomata neznámo kam při překvapivé japonské okupaci města…

 

 

Pár citátů:

 

 

Podívaná pro hodně nenáročného diváka. Zlaté maliny 1987: vítězství v kategorii nejhorší herečka (Madonna), nominace za nejhorší film, nejhorší herec (Sean Penn), nejhorší režie (Jim Goddard), nejhorší scenář (John Kohn, Robert Bentley) a nejhorší píseň ("Shanghai Surprise").

 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Krimi / Romantický

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1986

Délka: 97 minut

Původní název: Shanghai Surprise

Světová premiéra: 29. srpna 1986 – USA

Režie: Jim Goddard

Námět: Tony Kenrick (román "Faraday’s Flowers")

Scénář: John Kohn, Robert Bentley

Produkce: Robert Douet, George Harrison, John Kohn, Denis O’Brien, Sara Romilly

Hudba: George Harrison, Michael Kamen

Kamera: Ernest Vincze

Střih: Ralph Sheldon

Kostýmy: Judy Moorcroft

Společnost: HandMade Films / The Vista Organisation

Natáčeno: Hong Kong, Čína / Londýn, Velká Británie / Macau, Čína / Portugalsko

Hrají: Sean Penn (Glendon Wasey), Madonna (Gloria Tatlocková), Paul Freeman (Walter Faraday), Richard Griffiths (Willie Tuttle), Philip Sayer (Justin Kronk), Clyde Kusatsu (Joe Go), Kay Tong Lim (Mei Gan), Sonserai Lee (China Doll), Victor Wong (Ho Chong), Professor Toru Tanaka (Yamagani San), Michael Aldridge (pan Burns), Sarah Lam (služka China Doll), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 1,85:1

Bonus: žádný