Mirax – Duch boje

Zatímco některá vydavatelství skáčou z žánru na žánr víc než nečekaně, jiná s železnou pravidelností vydávají shit za shitem, tak některá zdobí sví tituly neměnnou hláškou Nový film od tvůrců Ong Bak! Mirax dnes v pátek 20. listopadu 2009 za 39,- Kč nabízí další mlátičku Duch boje. Kolik toho ti Thajci ještě asi natočili?

 

Hledání informací je opravdu občas pěkná fuška. Když není k dispozici původní název, je zapotřebí se pokusit dohledat alespoň podle obalu na maďarských stránkách vydavatele, o jaký film kráčí.

 

 

 

Dozvíte se A harc szelleme od Panna Rittikrai. A hele, jediné srozumitelné slovo na stránce je Chocolate.

 

 

 

Ano, jde o původní název, přes který se dostanete na imdb nebo wikipedii. A je skoro vyhráno… Až na to, že v českých filmových databázích jsem o tomhle filmu opravdu nenašel ani čárku.

 

Na pošetce stojí:

 

Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou.

 

 

 

Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život.

 

 

Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí.

 

 

Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku.

 

 

Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc – boj.

 

 

 

Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl.

 

 

Takže tentokrát je hlavní hrdinkou žena a téměř tři tisícovky diváků na imdb.com udělili filmu 7 z 10, což znamená, že by to tentokrát neměla být taková hrůza.

 

 

 

Podle dostupných trailerů to vypadá, že opět žádní kaskadéři, žádné triky, a přesto něco neuvěřitelného ke koukání – autistická holčina s panenkou v ruce, která funguje na čokoládové bonbony, nakope nejeden zadek – prostě thajská jatka… Hraje ji jako svůj debut v hlavní roli členka kaskadérského týmu, kterou "objevili" tvůrci při natáčení jednoho ze svých předchozích filmů.

 

Žánr: Akční / Drama

Země původu: Thajsko

Rok vzniku: 2008

Délka: 89 minut

Původní název: Chocolate / ช็อคโกแลต / Fury

Světová premiéra: 6. února 2008 – Thajsko

Premiéra v kinech ČR: 30. září 1999

Režie: Prachya Pinkaew

Scénář: Napalee, Chukiat Sakveerakul

Produkce: Prachya Pinkaew, Panna Rittikrai, Somsak Techaratanaprasert

Hudba: Nimit Jitranon, Rochan Madicar, Korrakot Sittivash

Kamera: Decha Srimantra

Střih: Rashane Limtrakul, Pop Surasakuwat

Choreografie soubojů: Panna Rittikrai

Společnost: Baa-Ram-Ewe

Hrají: Yanin "Jeeja" Vismistananda (Zen), Hiroshi Abe (Masashi), Pongpat Wachirabunjong (No.8), Taphon Phopwandee (Mangmoom "Moom"), Ammara Siripong (Zin), Dechawut Chuntakaro (Priscilla), Hirokazu "Hero" Sano (Ryo), Aroon Wanatsabadeewong (Ice Man / majitel továrny), Anusuk Jangajit (Candy Man / majitel obchodu), Nattakit Teachachevapong (Pork Man / majitel jatek), Kittitat Kowahagul (epileptický boxer), Thanyathon Seekhiaw (Fur), Pirom Ruangkitjakan (Petch), Abalhaja Soumia (boxerova služka), Silpakorn Mongkolnimite (Masashi ve věku 3 let), Sasisorn Fanyapathomwong (Zen ve věku 3 let), Thunchalaporn Chewcharm (Zen ve věku 3 let), Patsorn Koncameesuk (Zen ve věku 8 let), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 thajsky, česky, maďarsky

Titulky: maďarsky, rumunsky  

Obraz: barevný 16:9 (1,85:1)

Bonus: upoutávky (Ong Bak 2)