Codi – Tajný život starověkých vladařů (2. díl) – Evropští monarchové

První den nového měsíce přináší pokračování dokumentárního cyklu úžasného odhalování soukromých životů starověkých vladařů. Codi v úterý 1. prosince 2009 nabídne za 49,- Kč DVD Tajný život starověkých vladařů (2. díl) – Evropští monarchové.

V dnešní době to slavní lidé nemají jednoduché. Je tu příliš mnoho senzacechtivých fotoreportérů a zpravodajů, kteří čekají na to, až do světa vypustí senzační zprávu o každém jejich nepatrném prohřešku. Ti, co nám vládli v minulých dobách, takové problémy samozřejmě řešit nemuseli.

 

Ale představte si, jaké by to bylo, kdyby se současným médiím podařilo proniknout do detailů jejich soukromých životů. Představte si paparazzi, jak sledují šíleného římského císaře, zkorumpovaného papeže, homosexuálního krále nebo transvestitního faraona. Dále si již raději nic nepředstavujte. Nyní budou mít tu možnost moderní média, která nám odhalí soukromé životy starých vládců.

 

II. díl – Evropští monarchové:

 

Nechala by média chviličku klidu homosexuálnímu snílkovi, bláznivému bavorskému Ludvíkovi II.? Mohl by rozmařilý panovník podporovat svého favorita v uměleckých kruzích ze státních prostředků? Jak by dnes byla posuzovány nevěra manžela královny Jany Šílené? Byla by vůbec považována za nevyléčitelně šílenou a mohla by být zcela izolovány po dobu téměř pěti desetiletí bez zájmu médií? A jak by dnešní sdělovací prostředky naložily s tělesně i duševně těžce postiženým králem Karlem II. Uhranutým. Byly by k němu shovívavé, nebo by jej zcela nemilosrdně karikovaly? To vše jsou otázky, na které se dokument pokouší odpovědět.

 

Údaje o DVD:

Původní název: Private Lives of the European Monarchs

Délka: 50 minut (48:06)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: