North Video – Kapitán Flamingo 1. DVD

A ještě jeden titul oznámený na stránkách North Video na pondělí 23. listopadu 2009 za 49,- Kč, tentokrát pro děti – Kapitán Flamingo 1. DVD. Kreslený příběh o malém chlapci, který za pomoci své věrné kamarádky Alžběty ochraňuje malé děti před všemožnými nástrahami života.

Zářící zobák spravedlnosti pro všechny děti, který má vždy po ruce svoje supernovinky. Připraven čelit spolu se svou věrnou kamarádkou Alžbětou jakémukoliv nebezpečí. Kapitán Flamingo přichází v 52 epizodách úspěšného animovaného seriálu!

 

 

Po oficiálním textu z webu si řekněme, že seriál je tak megaúspěšný, až má na imdb.com díky 50 hlasům skóre 3,8 z 10. Vysílá se od roku 2006, 1. sezona měla 26 dílů, 2. a 3. pak po 13 dílech. Nějak se mi nepovedlo najít, že by to někdy vyšlo na DVD, abych mohl do perexu dát alespoň zahraniční obal. A na animsvet.cz jsem nějak nenašel ani zmínku? Ale aspoň někde se něco najde i v češtině:

 

 

Milo Powell zjistil, že ne všichni mají stejné problémy, zvláště problémy dětí zůstávají nepovšimnuty. Ve svém rozhodnutí s tím něco udělat se rozhodne stát se superhrdinou pro děti – tak vznikl Captain Flamingo!

 

 

Jen pořád přemýšlím, jakým způsobem vznikl ten „zářící zobák" v oficiálním textu, jak asi zněl originál, protože předpokládám, že něco takového muselo vzniknout „povedeným" překladem. Jenže holinky jako hodinky, Murray jako Murrey, takže co…

 

A zkusit hádat, kolik epizod na disku bude, na to si opravdu netroufám.

 

Podle obalu vyjde první řada seriálu na čtyřech DVD. Na disku je 8 epizod:

 

1. Flamingo se představuje

2. Lívancová panika

3. Plav jak umíš

4. Strašidelný sklep

5. Pomsta opičího bojovníka

6. Patálie se žvýkačkou

7. Neboj se vody

8. Rodinná fotografie 

 

Žánr: Animovaný

Země původu: Kanada

Rok vzniku: od roku 2006

Délka: 52 epizod po 21 minutách, na disku cca 89 minut

Původní název: Captain Flamingo

Scénář: Shelley Hoffman, Robert Pincombe, Dwayne Hill, Christin Simms, Scott Albert, Kate Barris, Suzanne Bolch, Todd Brian, Myra Fried, Edward Kay, Norm Lauzon, John May, Kenn Scott

Produkce: Fiona McLean, Susie Grondin, Christin Simms, Kevin Gillis, Karen Lee Hall, Ira Levy, Frank Saperstein

Společnost: Heroic Film Company / Atomic Cartoons / Breakthrough Animation / Breakthrough Films / Philippine Animation Group

Hrají: hlasy v původním znění – Tabitha St. Germain (Milo Powell-kapitán Flamingo), Melanie Tonello (Lizbeth Amanda Zaragoza)

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery, nejen pro nejmenší