North Video – Kniha džunglí 1

Zatímco North Video na vydávaných discích hýří nejrůznějšími upoutávkami, na trhu se posléze objevují tituly, o nichž dopředu není známo nic, občas jen jméno. Ve spolupráci s Deníkem se tak třeba dnes v sobotu 21. listopadu 2009 za 49,- Kč v edici 60 nejlepších pohádek objevil disk Kniha džunglí 1. Nejslavnější příběh Rudyarda Kiplinga.

Vtipný slogan na obalu upozorňuje, že vychází každý čtvrtek. Asi se budu muset podívat do kalendáře a hluboce se zamyslet.

Poetický dobrodružný seriál o malém chlapci, který se ztratí v divoké džungli a napříč tomu přežije, protože se ho ujmou zvířátka z džungle. Přicházejí skvělá dobrodružství Mauglího a jeho přátel.

A pokud se lze spolehnout na Newmyho a animsvet.cz (a komu jinému v tomhle oboru věřit!), jde opět o vydávání již vydaného – měli jsme tu čest se na pultech setkat s Knihou džunglí a Mauglího kamarádkou, kteréžto tituly vznikly sestřihem z právě uváděných 52 epizod.

Na disku jsou 4 epizody:

Kniha džunglí (23:36)

Zrození vlčího chlapce Mauglího (23:36)

Alexandrův syn (23:36)

Zákon džungle (23:36)

A obal uvádí:

Přicházejí skvělá dobrodružství Mauglího a jeho přátel z džungle. Kreslený seriál pro malé i velké. 52 dobrodružných příhod malého chlapce Mauglího a jeho přátel. První řadu přinášíme na 4 DVD.

Jednoho dne najde moudrý panter Baghíra hluboko v džungli malé miminko a ujme se ho. Odnese ho na vychování vlčí rodině, která se o chlapečka stará, jako by šlo o jejich vlastní mládě. Jmenuje se Mauglí… Tak začíná neuvěřitelný případ lidského mláděte, které se uprostřed džungle cítí jako doma a zažívá tu nejrůznější dobrodružství. Po jeho boku vždy věrně stojí medvěd Balú, obrovský had Kaa a další přátelé. V džungli ale na Mauglího čeká také nejedna nástraha, především jeho úhlavní nepřítel – tygr Šer Chán!

Přichází za vámi Mauglí, chlapec z džungle, a jeho slavný příběh v 52 epizodách kresleného seriálu.

Žánr: Animovaný

Země původu: Japonsko / Itálie

Rok vzniku: 1989

Délka: 52 epizod po 25 minutách

Původní název: Jungle Book Shonen Mowgli / ジャングルブック 少年モーグリ / Janguru Bukku Shōnen Mōguri

Režie: Fumio Kurokawa

Námět: Rudyard Kipling

Scénář: Kimio Yabuki

Hudba: Hideo Shimatsu

Produkce: Shun’ichi Kosao, Kôichi Motohashi

Společnost: Nippon Animation

Údaje o DVD:

Délka: 4 x 20 minut (94:26)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Seriáloví hrdinové, Nejen pro nejmenší