North Video – Král dinosaurů 1. DVD

Minulý týden byla ukončena první řada krále lvího, nyní North Video od čtvrtka 26. listopadu 2009 za 49,- Kč začne s vydáváním další animované série Král dinosaurů 1. DVD.

Jedině D-Team může zachránit dinosaury na kartičkách!

V době přípravy upoutávky na stránkách vydavatele ještě ani zmínka (óó, jaké to překvapení), takže hupky šupky pro první informace na animsvet.cz.

Max, Rex a Zoe jsou skupinou přátel známou jako D-Tým. Jediné na co myslí je přátelství a zábava, to se však změní v okamžiku, když v lese najdou 3 fosílie. Dříve než si to stihnou uvědomit je D-Tým vyslaný na záchranu prehistorických dinosaurů, kteří jsou věznění v podobě karet záhadnou organizací Alpha Gang. Skupina, která posbírá všechny karty jako první, se stane králem dinosaurů.

Podle obrázků to vypadá na nějakou sto první variantu Pokémonů. A hele, podle wikipedie je předlohou nějaká „karetní“ hra ze Segy, která se dostala i na Nintendo DS.

A ještě variace téhož podle zahraničních zdrojů.

Max Taylor je syn paleontologa Dr. Spika Taylora. Spolu s přáteli Rexem Owenem a Zoe Drakeovou se účastní spolu s otcem mise v Africe, kde zjistí, že členové organizace Alpha Gang v čele s hanebným Dr.Z cestují časem a loví dinosaury. Je na trojici kamarádů, aby Dr. Z porazili i se všemi jeho pomocníky.

Seznam epizod je tady, jako tradičně nemám nejmenší tušení, kolik jich bude na jednom disku. A to je vše, přátelé… Víc se toho zjistit nedá.

Po vydání – na disku jsou tyto čtyři epizody:

1. Zrod prehistorie (Prehistory in the Making / ガブは友だち!オレの恐竜) – 20:45 – 4. února 2007 – Triceratops, Tyrannosaurus – Japonsko

2. Bitva u pyramid (Battle at the Pyramids / 仲間が増えたぞ!エースとパラパラ) – 20:43 – 11. února 2007 – Spinosaurus, Carnotaurus, Parasaurolophus – Egypt

3. Díky moc (Tanks a LOT! / サイカニア争奪戦!) – 20:21 – 18. února 2007 – Saichania – Anglie

4. Fušeřina v džungli (Bungle in the Jungle / ジャングルに消えたガブ) – 20:42 – 25. února 2007 – Saltasaurus – Brazílie

Zadní strana obálky

Žánr: Animovaný

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 2007

Délka: 79 epizod po cca 22 minutách

Původní název: Dinosaur King / Kodai Ōja Kyōryū Kingu / 古代王者 恐竜キング Dキッズアドベンチャー

Režie: Katsuyoshi Yatabe

Koncept: Kenji Sugano (Sega)

Postavy: Masayuki Hiraoka

Dohled: Yasushi Hirano, Masakazu Hishida

Umělecká režie: Toshihisa Koyama, Yukiko Ogawa

CGI režie: Kiichiro Inoue

Produkce: Kenichi Kawamoto (NagoyaTV), Teruaki Mimatsu (ADK), Youichi Watanabe (Sunrise), Shinji Maio (Sega), Hidetaka Ikuta (ADK), Hisaya Nozaki (NagoyaTV), Masayuki Ozaki (Sunrise)

Hudba: Yuko Fukushima

Kamera: Takashi Suehiro

Zvuk: Wataru Idachi

Střih: Kumiko Sakamoto

Společnost: Asatsu DK / Nagoya Broadcasting Network / Sega / Sunrise

Údaje o DVD:

Délka: cca 83 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: nejen pro nejmenší