Blesk – Vlny smrti

Podle aviza na obalu i podle webových stránek Blesk na pondělí 30. listopadu 2009 za 49,- Kč přichystal jako protiváhu romantice pro ženy videofilm Vlny smrti. Jízda se smrtí v zádech. „Skvělých" 3,1 z 10 na imdb.com.

Parta adrenalinových bláznů chce na pobřeží Austrálie filmovat nový extrémní sport – tím je bloodsurf, při kterém surfeři hází do moře krvavé maso anebo se pořežou na nohou, aby přilákali žraloky. Koření si tak jízdu trochou nebezpečí a vzrušení.

 

 

Místní obyvatelé jim nechtějí nic říci o královi zdejších vod, kterého se bojí i žraloci. Jistý lodní kapitán je doveze na místo s velkými vlnami, které je pro ně naprosto ideální. Žraloci se ve vodě opravdu jen hemží a jejich čelisti cvakají hrozivě blízko, ale všechno jde podle plánu.

 

 

Najednou se však ve vodě zjevilo cosi jiného, co roztrhalo i žraloky, a evidentně má chuť i na lidské maso. Stane se to, co bloodsurfeři opravdu nečekali – tajemný stín z vody totiž vyleze na souš a z nebezpečné zábavy se stane boj o holý život.

 

 

 

Obrovský krokodýl požírá všechny, kteří se mu připletou do cesty. Podaří se někomu uniknout?

 

 

Důkladný rozbor zde, zde ocituji jen klíčovou větu Musí být krásné žít v zemi, kde si filmaři mohou dovolit točit špatné filmy a ještě se tím docela dobře uživit.

 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 85 minut

Původní název: Krocodylus / Blood Surf / Crocodile

Světová videopremiéra: 4. prosince 2000 – Velká Británie

Režie: James D. R. Hickox

Scénář: Sam Bernard, Robert L. Levy

Produkce: Peter Abrams, Mark Amin, Oli Laperal Jr., Robert L. Levy, Darin Spillman, Natan Zahavi

Hudba: Jim Manzie

Kamera: Christopher C. Pearson

Střih: Matthew Booth

Kostýmy: Shawn Holly Cookson

Společnost: Tapestry Pictures / Trimark Pictures

Hrají: Dax Miller (surfař Bog Hall), Kate Fischer (kameramanka Cecily Herroldová), Duncan Regehr (John Dirks), Matthew Borlenghi (televizní producent Zack Jardine), Joel West (surfař Jeremy), Taryn Reif (Arti), Maureen Larrazabal (Lemmya Lofrancová), Cris Vertido (Sonny Lefrance), Susan Africa (Melba Lofrancová), Archie Adamos (Joker), Rolando Sto. Domingo (Rolly), Malecio Amayao (námořník), Rudy Castillo (pirát), Allen Chen (pirát), Óscar Navarro (pirát), Reynaldo T. Casuco (pirát), Kristine Chieng (teenagerka), Inka Wollenberg (teenagerka), Andre Wollenberg ((teenager), Scott McCormick (teenager), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný