North Video – Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 1

 No tak jo. Pokud jste milionáři a máte plno volného času, naskýtá se další možnost, jak investovat s obsahem peněženky i nevyužitou dobou. Zatímco se Profesionálové přestěhovali na obrazovky ČT, jiná parta se přestěhovala na uvolněné místo. Dnes v pátek 27. listopadu 2009 vyšel díky North Video první disk seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly za cenu 49,- Kč.    

Kromě toho, že obal konečně oficiálně oznamuje vydávání dalších sezón BSG a Xeny, informuje i o tom, že disk obsahuje 2 epizody:

1. Krvavé zlato (One):

 

Detektivové vyšetřují loupež a vraždu v domě manželů, při které zmizely diamanty za třista miliónů dolarů. Zdá se, že manželé byli záměrně vylákáni ven z domu pod falešnou záminkou…

 

Hrají: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Jake Weber a další. Režie: Jean De Segonzac.

 

Anotace TV Prima: Detektivové Robert Goren a Alexandra Eamesová z oddělení závažných případů jsou povoláni k vyšetření loupeže u Carsonů, kde jsou i dvě mrtvá těla. Zjistí se, že Carsonovi obdrželi dopis s oznámením, že vyhráli víkend v kasinu, kam odjeli autem, které bylo také součástí výhry. V bytě byla zabita jejich dcera, která bydlí na koleji, ale na víkend přijela domů. Zdá se, že manželé byli z bytu záměrně vylákáni pod falešnou záminkou…

Anotace TV Nova: Lupič Atwood s partou vykrade klenotnictví a zabije přitom jednoho komplice a dva náhodné svědky. Pátrají po něm detektivové Goren a Eamesová. Postupně se dostávají k Atwoodovi blíž a blíž, ale poslední krok se pořád nedaří. Když chytí Atwoodovu milenku Giu, namluví jí, že ji Atwood nakazil AIDS. Gia by pak mohla policii pomoci Atwooda najít.

2. Obrazy (Art):

 

V ateliéru obchodníka s uměním je nalezen mrtvý majitel a neznámá žena. Policisté brzy zjistí, že mrtvá je kurátorkou z malé galérie a její činnost se už nějakou dobu točila kolem daru obrazu od malíře Moneta…

 

Hrají: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, T. Arana a další. Režie: David Platt.

 

Anotace TV Prima: Kurátorka muzea Ann Allisová se domlouvá s odborníkem na obrazy Bernardem Jacksonem, že za ním přijede, protože má něco důležitého a po telefonu o tom nechce mluvit. Jackson se obává, že by jeho a jeho kolegu Langera mohla její informace zničit. Langer navrhuje Allisovou uplatit, ale Jackson si myslí, že nebude peníze chtít. Doma se Jackshon kvůli tomu pohádá s manželkou a večer jede do studia, kde se i s Langerem setkají s Allisovou… V ateliéru obchodníka s uměním je nalezen zastřelený majitel a neznámá pověšená žena. Policisté brzy zjistí, že mrtvá je kurátorkou z malé galérie. Policie zjistí, že už nějakou dobu se její činnost točila ohledně daru obrazu od malíře Moneta. Vyšetřovatelé však pomalu zjišťují, že okolnosti samotné koupě tohoto špičkového díla byly podezřelé. Zjistí, že na skutečný originál byla pořizovací cena velmi nízká. Z tohoto důvodu tedy obraz vezmou na expertízu. Odhalí, že se jedná o velmi zdařilé falsum. Stopy vedou k mrtvému obchodníkovi a jeho společníkovi.

Anotace TV Nova: V ateliéru obchodníka s uměním je nalezen zastřelený majitel a neznámá pověšená žena. Policisté brzy zjistí, že mrtvá je kurátorkou z malé galérie. Její činnost se už nějakou dobu točila kolem koupě obrazu malíře Moneta. Ukáže se, že na skutečný originál byla pořizovací cena tohoto špičkového díla velmi nízká. Expertíza odhalí, že se jedná o velmi zdařilé falsum. Stopy vedou k mrtvému obchodníkovi a jeho společníkovi.

Americký seriál je natáčen od roku 2001. Seriál je tzv. spin-off, tedy vznikl "oddělením" od seriálu Právo a pořádek (Law & Order) jako již třetí samostatný z této rodiny. Představuje nám případy newyorského policejního oddělení zabývajícího se šetřením těch nejzávážnějších a nejsložitějších případů, jež se mohou v New Yorku stát. Týmu excelentních vyšetřovatelů vévodí excentrický detektiv Robert Goren (Vincent D’Onofrio), jenž s logikou sobě vlastní odhalí i jinému vyšetřovateli skryté okolnosti. Jeho partnerkou je detektiv Alexandra Eames (Kathryn Erbe) a u soudu má hlavní slovo státní zástupce Ron Carver (Courtney B. Vance).

Žánr: Krimi / Drama

Původní název: Law & Order: Criminal Intent

Země natáčení: USA

Roky natáčení: 2001-????

Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut