Vapet dětem – Věřte, nevěřte

Další titul Vapetu v edici Dětem vychází v  sobotu 5. prosince 2009 za 48,- Kč – televizní film Věřte, neveřte, občas uváděný jako Past na Santu.

Jaký je nejlepší způsob, jak dokázat, že Santa existuje? No přece chytit ho!

 

Malá dívka jménem Judy Emersonová stále ještě věří na Santu. Jenže její o něco starší bratr Mike jí prozradí, že Santa je výmysl a ve skutečnosti neexistuje, a rodiče jí to potvrdí. Ona tomu však nevěří a rozhodne se celé rodině dokázat, že nemají pravdu.

 

Malá Judy má plán, jak to udělat – nastraží na Santu důmyslnou past, do které se zaručeně chytí. Judy ho potom jen ukáže rodičům a bratrovi a zase ho pustí.

 

 

A skutečně – když v noci Santa přinese dárky a napije se mléka, past spustí a Santa je uvězněný v šatní skříni. Jenže Juddy nenapadlo, že dospěláci nebudou mít pro cizího muže v jejich obýváku pochopení a zavolají policii, která ho odvede do vězení. Chudák Santa tak skončí na Štědrý večer v cele.

 

 

Ovšem na střeše domu zůstali Santovi sobi, které zahlédne otec Judy a díky tomu uvěří, že ten Santa je opravdu pravý a vydá se pro něj na policejní stanici. Tam si však mezitím Santa vyměnil šaty s motorkářem jménem Max, který mu slíbil, že se v jeho šatech Santa brzo dostane ven, protože za něj přijde kamarád složit kauci.

 

 

A tak když přijde pan Emerson pro Santu, je mu vydán právě Max a pravý Santa zůstává v Maxových šatech ve vězení. Na problém je zaděláno. Kdo bude rozdávat dárky? Je potřeba zachránit Santu a tím celé Vánoce…

 

Žánr: Komedie / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 92 minut

Původní název: The Santa Trap

Světová premiéra: 13. prosince 2002 – USA

Režie: John Shepphird

Scénář: Steve Jankowski, John Shepphird

Produkce: Steve Austin, Jonathan Bogner, Don Haderlein, Steve Jankowski, Dan Katzman, Terry Kennedy, Stuart E. Rawitt

Hudba: Joseph Conlan

Kamera: Neal Brown

Střih: Bran Curb

Kostýmy: Cheri Ingle

Společnost: Tag Entertainment

Natáčeno: La Quinta, Kalifornie, USA / Salt Lake City, Utah, USA

Hrají: Shelley Long (Molly Emersonová), Robert Hays (Bill Emerson), Stacy Keach (Max Hurst), Adrienne Barbeau (bezdomovkyně), Alana Austin (Carla), Sierra Abel (Judy Emerson), Brandon de Paul (Mike Emerson), Sonny Carl Davis (strážník Bobby Buckley), Amanda Pays (Doris Spivaková), Steve Monroe (strážník Calhoun), Paul Butcher (Brian Spivak), Corbin Bernsen (šéf Tom Spivak), Dick Van Patten (Santa Claus), Talbot Perry Simons (Clifford), Cork Hubbert (elf), Martin Klebba (elf ranger), Patricia Gillum (majitelka butiku), Brooke Beare (reportér), Colton James (Marty), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 /1,33:1)

Bonus: žádný