Bontonfilm – Dvanáct do tuctu 2

Ještě v loňském roce, kdy upoutávky pravidelně vycházely v deníku Aha!, jsem začínál přemýšlet, proč se tahle edici jmenuje Hvězdná. Mě čím dál víc připadala jako Druhořadá. A to nejen proto, že Ledové ostří bylo dvojka, Bláznivý tábor bylo pokračování, Cyborg taky 2 (ale ten zatím nevyšel) a i ten Kat byl nakonec vyměněný za pokračování. K tomu přidejme uvádění bonusů na obale a jejich fyzickou nepřítomnost na disku… V pátek 4. prosince 2009 se za 59,- Kč mělo přidat Dvanáct do tuctu 2. Prý je Steve Martin v zábavném pokračování filmu Dvanáct do tuctu legračnější než kdy jindy! Jenže tenhle titul tehdy nevyšel. A poslední prameny se rozcházejí – v oznámeném plánu Bontonfilmu je Dvanáct do tuctu bez číslovky, stejně jako v upoutávce v novinách – ale jiné zdroje opět udávají toto pokračování – uvidíme až v pátek.  

Tom Baker a jeho žena Kate vyrážejí společně se svými dětmi na nezapomenutelnou letní dovolenou. Ale vysněné prázdniny se brzy mění v zuřivé soupeření s ambiciózní a přehorlivou rodinou Tomova věčného rivala Jimmyho Murtaugha.

 

 

Bakerovic děti v původní sestavě včetně Hilary Duff, Toma Wellinga a Piper Perabo jsou zárukou super zábavy v komedii pro celou rodinu!

 

 

Takové filmy je snadné sestřelit, jak dokazují citace diváckých komentářů:

 

Takový ukázkový trapas. "Vtipy" nepobaví, protože víte jak dopadnou ještě dřív, než vůbec začnou.

 

 

Vyloženě rodinný film pro nenáročného diváka. Měl jsem pocit, že se fórky a "humorné" situace pořád opakují, takže smát se nebudou asi ani děti. Pokud jde případnou druhou stranu filmu, která má být poučná a napomoci stmelování amerických rodin, tak to bylo ještě míň zdařilé než ta chechtací část.

 

 

Pokračování nudné "rodinné podívané". Je to jako produkt od McDonalda.

Žánr: Dobrodružný / Komedie / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 90 minut

Původní název: Cheaper by the Dozen 2

Světová premiéra: 21. prosince 2005 – USA

Premiéra v kinech ČR: 16. února 2006

Režie: Adam Shankman

Námět: Frank B. Gilbreth Jr., Ernestine Gilbreth Carey (román "Cheaper by the Dozen")

Scénář: Sam Harper, Craig Titley

Produkce: Jennifer Gibgot, Garrett Grant, Shawn Levy, Ben Myron, Adam Shankman

Hudba: John Debney

Kamera: Peter James

Střih: Matthew Cassel, Christopher Greenbury

Společnost: Twentieth Century-Fox Film Corporation / 21 Laps Entertainment / Dozen Canada Productions

Natáčeno: Aurora, Ontario, Kanada / Burleigh Falls, Ontario, Kanada / Guelph, Ontario, Kanada / Los Angeles, Kalifornie, USA / Rockwood Conservation Area, Ontario, Kanada /

Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Steve Martin (Tom Baker), Eugene Levy (Jimmy Murtaugh), Bonnie Hunt (Kate Bakerová), Tom Welling (Charlie Baker), Piper Perabo (Nora Baker-McNultyová), Carmen Electra (Sarina Murtaughová), Jaime King (Anne Murtaughová), Hilary Duff (Lorraine Bakerová), Taylor Lautner (Elliot Murtaugh), Alyson Stoner (Sarah Bakerová), Jonathan Bennett (Bud McNulty), Jacob Smith (Jake Baker), Liliana Mumy (Jessica Bakerová), Morgan York (Kim Bakerová), Kevin G. Schmidt (Henry Baker), Forrest Landis (Mark Baker), Brent Kinsman (Nigel Baker), Shane Kinsman (Kyle Baker), Blake Woodruff (Mike Baker), Alexander Conti (Kenneth Murtaugh), Melanie Tonello (Becky Murtaughová), Robbie Amell (Daniel Murtaugh), Courtney Fitzpatrick (Lisa Murtaughová), Madison Fitzpatrick (Robin Murtaugh), Shawn Roberts (Calvin Murtaugh), William Copeland (komodor), Peter Keleghan (Mike Romanow), Sam Kalilieh (doktor), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?