North Video – Tanec s cizincem

To jsou mi ale náhody. Jeden týden vyjde na základě skutečnosti zfilmovaný příběh o mistrovi popravčím, druhý týden zase na základě skutečné události film o poslední odsouzenkyni na smrt… North Video hlásí na pondělí 7. prosince 2009 za 49,- Kč film Tanec s cizincem.

Ruth vidí v lásce k Davidovi, mladíkovi z vyšších vrstev, možnost nového, lepšího života. Jejich nerovný vztah ale musí zákonitě skončit tragicky.

 

 

Životopisné drama podle skutečné události je příběhem ženy, která byla jako poslední ve Velké Británii odsouzena k trestu smrti. Poprava v roce 1955 rozbouřila veřejné mínění a stala se jedním z hlavních argumentů britských odpůrců trestu smrti, který však byl v Anglii zrušen až v roce 1969.

 

 

Titul filmu je název dobového šlágru, během něhož se Ruth, pracující v nočním podniku, sblíží s Davidem, slabošským mladíkem z vyšších vrstev, který utápí neúspěchy i talent v alkoholu.

 

Žánr: Biografický / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1985

Délka: 102 minut

Původní název: Dance with a Stranger

Světová premiéra: 1. března 1985 – Velká Británie

Režie: Mike Newell

Scénář: Shelagh Delaney

Produkce: Paul Cowan, Roger Randall-Cutler

Hudba: Richard Hartley

Kamera: Peter Hannan

Střih: Mick Audsley

Kostýmy: Pip Newbery

 

Alternativní zahraniční obal 

 

Společnost: Channel Four Films / First Film Company / Goldcrest Films International / National Film Finance Corporation

Natáčeno: Fingest, Buckinghamshire, Velká Británie / Hampstead, Londýn, Velká Británie / Well Walk, Hampstead, Londýn, Velká Británie

Hrají: Miranda Richardson (Ruth Ellisová), Rupert Everett (David Blakeley), Ian Holm (Desmond Cussen), Stratford Johns (Morrie Conley), Joanne Whalley (Christine), Tom Chadbon (Anthony Findlater), Jane Bertish (Carole Findlaterová), David Troughton (Cliff Davis), Matthew Carroll (Andy), David Beale (muž v klubu), Charon Bourke (barový zpěvák), Charles Cork (policista), Patrick Field (stavitel), Sallie Anne Field (Claudette), Ian Hurely (policista), Miki Iveria (bytná), Michael Jenn (Wilf), Susan Kyd (Barbara), Lesley Manville (Maryanne), Tony Mathews (zákazník ‚Magdala‘), Nicholas McArdle (majitel Country Pubu), Lizzie McKenzie, Paul Mooney (Clive Gunnell), Martin Murphy (Roy), Colin Rix (majitel ‚Magdala‘), Alan Thompson (Ralph), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: