Blue Sky Film – Prosíme přetočte

Těžko říct, zda jde o poslední předvánoční záchvěv. Blue Sky Film vysílá ve čtvrtek 10. prosince 2009 za 49,- Kč na pulty hned dva tituly a zatím do konce roku nehlásí nic nového. Kromě nepříliš dobře hodnocených příhod nejlínějšího kocoura na světě to bude i bláznivá komedie Prosíme přetočte.

V divoce vynalézavé fantazii scénáristy, režiséra a držitele Oscara Michela Gondryho se zrodila nová komedie. Be Kind Rewind je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech, jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech.

 

 

Jerry a Mike jsou kámoši už od dětství. Jerry je mechanik a žije v karavanu v blízkosti elektrárny. Mike bydlí a pracuje ve videopůjčovně a snaží se zachránit skomírající obchod.

 

Majitel půjčovny se vydává na průzkum ke konkurenci a přenechá regály plné nemoderních VHS v rukách Mika.

 

 

Uprostřed jejich nicotných životů se v Jerryho hlavě zrodí představa, že mu elektrárna ničí mozek. Po neúspěšném pokusu o sabotáž se však něco doopravdy stane – sám sebe zmagnetizuje. Nechtěně pak vymaže všechny kazety ve videopůjčovně.

 

 

Protože nechtějí hrstku posledních zákazníků zklamat, nenapadne je nic lepšího než vzít do ruky kameru a smazané filmy přetočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů, 2001: Vesmírná odysea nebo Robocop.

 

 

Z uživatelských ohlasů:

 

Krásná a originální komedie, kterou jistě docení nejenom filmoví šílenci.

 

Jack Black a Mos Def jsou fantastičtí, ale nemají na nápad Gondryho, který se vyžívá ve velkém počtu papundeklových kulis, oblečků a šíleností, které pomáhají hlavní dvojici natočit všechny ty filmy, které jim ve videopůjčovně chybí. Pokud jste viděli většinu známých filmů, budete potěšeni a velmi překvapeni, s jakou lehkostí Gondry svým dvěma hrdinův pomáhá natáčet všechno od Krotitelů duchů (ano, oni jsou dva, ale krotitelé byli čtyři – to se zvládne, jeden může hrát tři lidi) až po Robocopa.

 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 102 minut

Původní název: Be Kind Rewind

Světová premiéra: 20. ledna 2008 – USA (Sundance Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 17. července 2008

Režie: Michel Gondry

Scénář: Michel Gondry

Produkce: Raffi Adlan, Georges Bermann, Toby Emmerich, Julie Fong, Michel Gondry, Ann Ruark, Guy Stodel

Hudba: Jean-Michel Bernard

Kamera: Ellen Kuras

Střih: Jeff Buchanan

Kostýmy: Rahel Afiley, Kishu Chand

Společnost: New Line Cinema / Partizan Films / Focus Features

Natáčeno: Hackensack, New Jersey, USA / New York City, New York, USA / Passaic, New Jersey, USA / River Edge, New Jersey, USA

Hrají: Jack Black (Jerry Gerber), Mos Def (Mike), Danny Glover (Elroy Fletcher), Mia Farrow (slečna Falewiczová), Melonie Diaz (Alma), Irv Gooch (Wilson), Chandler Parker (Craig), Arjay Smith (Manny), Quinton Aaron (Q), Gio Perez (šerif Randy), Basia Rosas (Andrea), Tomasz Soltys (Carl), Marcus Carl Franklin (dítě 1), Blake Hightower (dítě 2), Amir Ali Said (dítě 3), David Slotkoff (Jack), Frank Heins (Patrcik), Heather Lawless (Sherry), Karolina Wydra (Gabrielle Bochenski), Allie Woods Jr. (doktor Bent), Sigourney Weaver (slečna Lawsonová), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: ?

Titulky: ?

Obraz: barevný (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?