Aha! – Tajná dohoda

Vrací se nám zpátky na pulty na chvíli záhadně zmizelá Hvězdná edice Aha!, dalším na pátek 11. prosince 2009 oznámeným titulem za 59,- Kč bude drama Tajná dohoda. Odplata, které se ani peklo nevyrovná… Napínavý a akcí nabitý film o bývalém mariňákovi, se kterým přichází do malého příhraničního městečka spravedlnost.

Příslušník námořní pěchoty MacPherson byl zraněn při bojové akci v Iráku a trpí poúrazovým stresem. Trochu neochotně souhlasí s nabídkou, aby přijel na arizonský ranč navštívit svého kamaráda z války, Miguela Silvu, který ho požádá o pomoc při stavbě farmy.

 

 

Když ale do města New Lago přijíždí, po jeho příteli jakoby se slehla zem, a nikdo ho tu prý ani nikdy neviděl. S takovým vysvětlením se bývalý voják nespokojuje a odhaluje, že místní komunita se každého cizince snaží zbavit všemi možnými způsoby. Brzy se dostane do sporu se zástupcem společnosti „United Borders" Johnem Rhodesem, který vlastní většinu městečka.

 

MacPherson chce zjistit pravdu o přítelově osudu a je odhodlaný ve městě zůstat tak dlouho, dokud nepotrestá všechny, kteří mají s jeho zmizením něco společného.

 

 

Diváci vcelku jednotně hodnotí jako podprůměr:

 

Tisíckrát omleté téma, kde se neobjevilo ani krapet inovativního. Akční sekvence byly nezajímavé a nudné. Jediná spása je v obtloustlém Valovi, který tomu dodává alespoň malinko švihu.

 

Adam Marcus není žádný extra režisér. Vyzkoušel si horor s Jasonem, potom romatickou komedii Snow Days, kterou snad ani nikdo neviděl… Teď se pustil do dramatu a přesvědčil mě, že talent jako režisér prostě nemá. Co takhle třeba osvětlovač?

 

Fraška. Nelogické, nesmyslné dialogy, předem známý děj, trapné akční scény. Že jsem raději neusnul…

 

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 90 minut

Původní název: Conspiracy

Světová premiéra:

Režie: Adam Marcus

Scénář: Adam Marcus, Debra Sullivan

Produkce: David Atherton, Gilbert Dumontet, Phillip B. Goldfine, Ira Posnansky, Benjamin Sacks, Alison Semenza, Bryan S. Sexton

Hudba: Sujin Nam

Kamera: Ben Weinstein

Střih: Eric L. Beason

Společnost: Hollywood Media Bridge

Natáčeno: Bonanza Creek Ranch – 15 Bonanza Creek Lane, Santa Fe, New Mexico, USA / Galisteo, New Mexico, USA / Madrid, New Mexico, USA / Pecos, New Mexico, USA / Santa Fe, New Mexico, USA

Hrají: Val Kilmer (MacPherson), Gary Cole (Rhodes), Jennifer Esposito (Joanna), Jay Jablonski (zástupce šerifa Foster), Greg Serano (Miguel Silva), Stacy Marie Warden (Carly), Christopher Gehrman (E. B.), Bob Rumnock (Bock), Scott Burkett (zástupce šerifa Jefferson), Rene Mousseux (zástupce šerifa Lee), David Frye (zástupce šerifa Jenson), Adam Marcus (Terry), Jeannine Cota (Lucinda), Anthony Jordan Atler (Reinol), Debra Sullivan (číšnice Susie), J. D. Garfield (Victor), Steve Pena (Francisco), John Kelly, Fredrick Lopez (Mexičan), Keanu Briones (Juan Miguel), Anders Hasselblad (stařec), Sigfrido Salazar (Ramone), Darren Schnase, Freddy James, Jude Lanston (seržant), Scott Maguire (mariňák), Timothy D. Harris (medik), Joseph Tuccio (irácký voják), Reynaldo Cantu (generál Abu al-Rawis), Alesia Riabenkova (nádherná žena), Justin Ocksrider (chlapec), Anna Osceola (dívka), Michelle Renee Allaire (blondýna), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný