North Video – Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 4

 V pátek 18. listopadu 2009 pokračuje North Video čtvrtým diskem seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly za cenu 49,- Kč.    

První sezóna – disk 4.

 

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případ§ ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u sodu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

7. Jed (Poison)

Tři pacienti jedné z místních nemocnic byli otráveni kyanidem a policisté ze sériové vraždy podezřívají jednu ze zdravotních sester. Ta se však přiznává pouze k manipulaci s lékem, který pacientům mohl jen přitížit, ne však zabít…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Eric Thal a další

Režie: Gloria Muziová

 

N. Y. se potýká se sériovým vrahem, někdo tráví lidi pomocí vyměněných léků. Policisté podezřívají jednu ze zdravotních sester z jedné z místních nemocnic. Ta se však přiznává pouze k manipulaci s lékem, který pacientům mohl jen přitížit, ne však zabít. Její slova potvrzují případy dalších obětí, obětí z vně nemocnice. Všechny tyto oběti si koupily lék proti bolesti v lékárnách v okolí svého bydliště. V léku je nalezen přimíchaný jed. Policisté pátrají jak v rodinách obětí a zaměstnanců nemocnice, tak i pomocí cest distribuce kyanidů od výrobců k odběratelům. 

 

8. Pohádka o odpuštění (The Pardoner’s Tale)

Nájemný vrah zastřelí novináře a jeho přítelkyni. Policisté zjistí, že pachatelem je bývalý, dnes drogově závislý, policista. Muž na základě slibu o ochraně jeho rodiny začne spolupracovat a stopa vede přímo do kanceláře guvernéra…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Eric Thal a další

Režie: Steve Shillonzac

 

Nájemný vrah zastřelí novináře a jeho přítelkyni. Policisté se přes popis auta k vrahovi bez problémů dostanou. Zjistí, že se jedná o bývalého, dnes drogově závislého, policistu. Muž na základě slibu o ochraně jeho rodiny začne spolupracovat. Stopa vede přímo do kanceláře guvernéra. Ten měl v tichosti udělit milost právníkovi a finančníkovi, který za peníze pral peníze drogových gangů. Policisté se dostanou až k finančníkově ženě. Ta pod pohrůžkou, že by mohla jít do vězení, pomůže odhalit prostředníka. 

Žánr: Krimi / Drama

Původní název: Law & Order: Criminal Intent

Země natáčení: USA

Roky natáčení: 2001-????

Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut