Mirax – Tajný agent 2

Před Vánocemi se připomíná vydavatelství Mirax. Ve středu 23. prosince 2009 přináší další thajský film za 39,- Kč nazvaný Tajný agent 2, což má zřejmě vyvolat asociaci na jeden z předchozích titulů. Podle zahraničních zdrojů jde o prequel filmu z roku 2004 a opět se chlubí přítomností Tonyho Jaa. Do natočení Ong Bak 2 se jednalo o nejdražší thajský film.

Domácí stránky vydavatele znají film pod názvem Beépített ügynök 2, ale nepřeložená a nepřeložitelná jména tvůrců pomáhají najít alespoň nějakou informaci.

 

Nejlepší policejní agent (Khum Lhau nebo Khamlao) se v rámci tajné akce vydává za zpěváka s cílem, dostat se co nejblíže k vnitřním kruhům firmy vyrábějící hudební desky a dle tajných informací obchodující na černém trhu i s nukleárními raketami.

 

Nasazený policista však nepočítal s tím, že dosáhne v této oblasti za krátkou dobu vážných úspěchů a stane se skutečnou hvězdou hudebního trhu.

 

Během shromažďování důkazů se nasazený agent musí vypořádat i se všemi těžkostmi, které přináší náhlá popularita a kromě toho teroristy dostat za mříže.

Žánr: Akční / Komedie

Země původu: Thajsko

Rok vzniku: 2007

Délka: 96 minut

Původní název: บอดี้การ์ดหน้าเหลี่ยม 2 / The Bodyguard 2

Světová premiéra: 8. března 2007 – Thajsko

Režie: Petchtai Wongkamlao

Umělecká režie: Sudkate Luncharoen

Akční režie: Kawee Sirikhanaerut

Scénář: Petchtai Wongkamlao, Pakphum Wongjinda

Produkce: Petchtai Wongkamlao, Sita Vosbein, Somsak Techaratanaprasert, Chantaporn Dhanakoses, Prachya Pinkaew, Sukamya Vongstaphat

Supervize: Panna Rittikrai

Hudba: Lullaby Music Production

Kamera: Jiradech Samneeyongsana

Střih: Boonchai Apintanaphong

Kostýmy: Nampung Mochanakul

Zvuk: Suttisak Suttijit

Společnost: Baa-Ram-Ewe / Sahamongkol Film International

Natáčeno:

Hrají: Petchtai Wongkamlao (Khum Lhau), Jacqueline Apitananon (Paula), Sushin Kuan-Saghaun/Kuansonwon (Hia Sushin), Surachai Sombutchareon/Sombatjoroen (Hia Surachai), Janet Kaew (Khiew), Choosak Iamsook/Iamsuk (lodník), Tony Jaa (prodavač slonů), Pongsak Pongsuwan (guru), Jonathan Samson, Ron Smoorenburg (vůdce gangu), Saisin Wongkhamlao, Jacqueline Finanzo, Pitoon Kuntong, Sirmwate Chuangyanyong, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 thajsky, česky, maďarsky

Titulky: rumunsky, maďarsky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ?