North Video – Battlestar Galactica 22. DVD

North Video v úterý 28. prosince 2009 přináší v řadě Světový seriál pátý disk třetí sezóny (celkově dvaadvacáté DVD) seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje další dvě epizody:

 

09. Nevyřízené účty (Unfinished Business)

Režie: Robert Young 

Scénář: Michael Taylor 

 

Po příjemné chvilce se svým manželem Samem Andersem odchází Starbuck do podpalubí na boxerský zápas, kde je Tigh rozhodčím a hodnost nic neznamená. Sleduje, jak Apollo podléhá Helovi, a poté ho sama vyzývá. Apollo přijímá a se zvláštním napětím očekávají až na ně přijde řada. Laura Roslinová, skrytá fanynka boxu, se přidává k Adamovi v první řadě. Admirál jí vysvětluje, že box je soukromou tradicí, při které může posádka upustit páru a vyřešit své neshody.

 

Tyto zápasy jsou doprovázeny vzpomínkami z Nové Capricy – hlavně vzpomínkami na sny, vztahy a zklamání při zakládání prokleté osady. Sto dvacátého třetího dne kolonizace Nové Capricy pořádá prezident Baltar ceremonii na počest zahájení velkolepého stavebního projektu, který má přinést naději do budoucnosti. Na oslavě, která následuje, se objevují Tigh se svou ženou Ellen, kteří prožívají jednu ze světlých chvilek svého manželství, Adama a Roslinová, kteří vše sledují s nadějemi a obavami z budoucnosti, a Tyrol a Cally nejistí zda budou moci vychovat svého syna na planetě.

 

Jak pokračuje večer plný pití a tance, Starbuck a Apollo jsou k sobě stále více přitahováni. Nakonec spolu stráví noc. Následujícího rána se rozhodne admirál Adama umožnit některým členům posádky včetně Tyrola a Cally opustit Galacticu a usadit se na nové kolonii. Apollo se ráno probouzí sám a od svého otce zjišťuje, že se toho rána Starbuck s Andersem vzali.

 

Zdrcený Apollo se vrací k Dualle. Zpět v ringu se sám admirál Adama rozhodne vyzvat k souboji Tyrola. Naplno bojující Adama vyprovokuje Tyrola, který pošle zakrváceného admirála k zemi. Adama využije chvíle a posádce sděluje, že přestal dávat pozor a některé nechal odejít dřív než bylo po boji. Zaplatili za to životy. Potom Tigh prohlašuje zápasy za ukončené. Avšak poté, co Tigh, Adama a Roslinová odcházejí začíná hlavní akce večera. Starbuck a Apollo vstupují do ringu, aby si vyřídili své účty – jejich protějškům nezbývá nic jiného, než to celé sledovat…

 

10. Cesta na druhou stranu (The Passage)

Režie: Michael Nankin 

Scénář: Jane Espenson 

 

Flotila se ocitá v ohrožení, když jsou všechny její zásoby jídla kontaminovány. Jídla zbývá přibližně na jeden týden a Adama se rozhoduje pro riskantní misi. Athéna nalezla planetu, na které roste řasa plná proteinů. Planeta je ovšem na druhé straně rozlehlé hvězdokupy. Obletět ji by trvalo příliž dlouho a tak se admirál rozhodne proletět jí. Problémem je ovšem vysoká radiace, proti které nejsou civilní lodě chráněny.

 

Plán je takový, že civilisté z lodí budou během průletu umístěni na Galactice a na jejich lodích zůstane jen nezbytně nutná posádka. Ta s lodí skočí doprostřed hvězdokupy, kde jí bude eskortovat jeden Raptor. Pilot Raptoru bude nucen najít svou loď a odeslat jí skokové souřadnice, jelikož navigační počítače lodí budou ovlivněny radiací. Uvnitř hvězdokupy však panují hrozivé podmínky a pro dezorientované piloty to nebude lehká práce. Celý plán bude navíc vyžadovat pět zpátečních cest.

 

Jak se však civilisté dostanou na palubu Galacticy, poznává Louanne "Kat" Katraine muž jménem Enzo. Ten zná její největší tajemství. Před útokem na Kolonie byla pašerákem drog a ani její jméno není pravdivé. Jméno Louanne Katraine si vzala po ženě, která zemřela dva dny před útokem. Mezitím Gaius Baltar na palubě basestar pátrá po identitě posledních pěti Cylonů, ovšem jeho hledání ho spíše než k Cylonům přivede zpět k lidem.

 

Cesta hvězdokupou zatím neprobíhá podle plánu. Hned při první cestě hvězdokupou je ztracen Adriatic, stejně jako další loď při čtvrté. Zbývá už jen poslední cesta, ale Kat znovu potkává Enza. Navíc se o celé věci dozvěděla Starbuck, a tak nemá Kat jinou možnost než vše přiznat. Aby dokázala, že je hodna služby na Galactice, vydává se i na svou pátou cestu, přestože ví, že pro ni bude díky radiaci smrtelná. Při ní se jí podaří zachránit už skoro ztracenou loď Faru Sadin, ale sama poté na ošetřovně umírá na nemoc z ozáření. Není ovšem sama. Společnost jí dělá admirál Adama, který se přiznává, že vždy toužil mít dceru… 

 

Jako vždy jsou obsahy epizod převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: ? minut 

 

Údaje o DVD:  

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: ?