North Video – Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 5

 V pátek 8. ledna 2010 by měl pokračovat i další ze seriálů, které nabízí North Video – pátým diskem to bude Zákon a pořádek: Zločinné úmysly za cenu 49,- Kč.  

  

První sezóna – disk 5.

 

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případ§ ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u sodu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

09. Spořádaný lékař (The Good Doctor)

Na policii se dostaví plastický chirurg a žádá o pomoc při hledání své ztracené ženy. Vyšetřovatelům je ale podezřelé, že den po údajném zmizení s sebou přinesl jmenný seznam mnoha manželčiných přátel…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Robert Knepper a další

Režie: Constantine Makris

 

Na policii se dostaví plastický chirurg a žádá o pomoc při hledání své ztracené ženy. Policistům se nezdá už způsob, jakým přišel druhý den po zmizení na policii. S sebou přinesl jmenný seznam dvě stě ženiných přátel. Den po zmizení je to skutečně podezřelé. Policisté se zkontaktují s rodinou pohřešované. Především sestra tvrdí, že chirurg svoji ženu zabil. Když ještě policisté zjistí, že muž měl milenku a že jeho žena dostala od své sestry jeho fotografie v indiskrétní situaci, policisté vědí, že právě manžel je nejvíce podezřelým. Činy chirurgovy milenky je pak utvrdí v jejich jistotě. Bohužel chybějí důkazy. Policisté však po dohodě se státním zástupcem na chirurga nachystají na chirurga přímo u soudu malou lest.

 

10. Vnitřní nepřítel (Enemy Within)

Investiční magnát se při požáru udusí v koupelně svého nového apartmá. Ta měla sloužit jako kryt před teroristy, protože starý pán trpěl představami, že ho někdo chce zabít. Policisté skutečně zjistí, že oheň byl založen…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Lothaire Bluteau a další

Režie: John David Coles

 

Investiční magnát, starý muž, se udusí kouřem ve svém novém apartmá v koupelně. Policisté zjistí, že oheň někdo založil. Při dalším vyšetřování vyjde najevo, že mnohem mladší manželka zabitého ten večer změnila bezpečnostní kód od únikového výtahu. Díky špatně shořelé roznětce policisté najdou i muže, který oheň založil. Ten je však při jiném žhářském činu zastřelen. Jak se však zjistí, žhář se velmi dobře znal se synem oběti.

 

Žánr: Krimi / Drama

Původní název: Law & Order: Criminal Intent

Země natáčení: USA

Roky natáčení: 2001-????

Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut