Filmag horor – Kukuřičné děti 3 – Přízrak města

Bohužel ke třetímu dílu jsem se nedostal, takže o dalším titulu ediční řady Filmag Horor, který vychází ve středu 13. ledna 2010, informace pouze oficiální a jinodivácké. Ke koupi bude za 45,- Kč film Kukuřičné děti 3 – Přízrak města. Temné vize Stephena Kinga v nejbrutálnějším díle celé série. Brutální je taky skóre 3,1 z 10 na imdb.com.

Oficiální text praví:

 

Eli a Joshua Porterovi, pocházející z Gatlinu, mají krušné dětství. Po tragické smrti svého otce jsou nuceni přesídlit do Chicaga k adoptivním rodičům. Zatímco starší Joshua se poměrně rychle začlení do víru velkoměsta, mladší Eli nezapomíná na své Gatlinské kořeny a sám se nepřizpůsobuje, naopak začíná ovlivňovat městské děti.

 

 

V opuštěném skladišti pěstuje dovezenou zvláštní odrůdu kukuřice a připravuje se na návrat démona.

 

 

Postupně strhává většinu dětí ze školy ke zvrhlé posedlosti krveprolitím a zlem. Přichází měsíc sklizně, dospělí umírají a jediný, kdo má dostatek vědomostí a sil na zastavení Eliho řádění, je jeho starší bratr. Odváží se však riskovat smrt svého sourozence?

 

 

Tendence je asi progresivně sestupná:

 

Kukuřičné děti 3 jsou nehorázně špatným céčkovým hororem – v tomto filmu vůbec nic nefunguje. Podstata scénáře mi úplně unikla, režisér ať dělal cokoliv, tak určitě nerežíroval, herci nehrají, jen se blbě tváří, a vyjadřovat se o bůhvíproč se zjevivší zrůdičce na konci filmu bez použití těch nejtvrdších vulgarismů prostě nejde. Jako kdyby zmutoval vystřižený filmový materiál. Něco tak otřesného nenajdete ani doma za ledničkou.

 

 

Horrory podobného typu stojí a padají s charismatem hlavního záporáka. A tady to až tak dobře nevyšlo. Malý agronom a ekologický terorista Eli je jen trapné zuřící zapšklé nestárnoucí dítě. Škoda, že se ani moc nepovedl slibující krvavý závěr. Přece jenom, použít pro animace krvavých jatek postavičky barbín a igráčků horrorové atmosféře moc nepomůže.

 

 

I když režisér nechal ve filmu hrát svého bratra a na pár vteřin se tam mihne v titulcích neuvedená Charlize Theron, není to nic platné.

 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995

Délka: 89 minut

Původní název: Children of the Corn III: Urban Harvest

Světová premiéra: 28. února 1995 – USA

Režie: James D. R. Hickox

Námět: Stephen King (krátká povídka)

Scénář: Dode B. Levenson

Produkce: Jim Begg, Gary Depew, Anthony Hickox, Donald Paul Pemrick, Thomas C. Rainone, Brad Southwick

Hudba: Daniel Licht

Kamera: Gerry Lively

Střih: Chris Peppe

Kostýmy: Mark Bridges

Společnost: Park Avenue Productions / Trans Atlantic Entertainment

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Daniel Cerny (Eli Porter), Ron Melendez (Joshua Porter), Jim Metzler (William Porter), Nancy Lee Grahn (Amanda Porterová), Jon Clair (Malcom Elkman), Mari Morrow (Maria Elkmanová), Michael Ensign (otec Frank Nolan), Duke Stroud (Earl), Rif Hutton (Arnold), Garvin Funches (T-Loc), Johnny Legend (opuštěný muž), Gina St. John (Diane), Yvette Freeman (Samantha), Terence Mathews (Dwayne), James O’Sullivan (Charles Brady), Kelly Nelson (učitelka), Ed Grady (doktor Richard Appleby), Nicholas Brendon (basketbalista), Brian Peck (Jake Witman), Rance Howard (Eddie Calhoun), Anthony Hickox (Hans), Charlize Theron (mladá žena), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?