Bontonfilm – Zapomenutý ostrov

 

Vydavatelem přislíbené náhledy obalů na tituly ze zveřejněného release plánu zatím nedorazily, takže nezbývá než odhadovat, že ve Hvězdné edici vydává Bontonfilm v pondělí 11. ledna 2010 za 59,- Kč pod názvem Zapomenutý ostrov následující film. Staň se hrdinou vlastního příběhu. Tak tentokrát tip vyšel a na pultech je opravdu tento film.

 

Na ostrově, kde žije Nim, se může stát cokoliv. Vše tu bouří a představivost doslova bují!

Rázné malé děvče jménem Nim žije na neobydleném tropickém ostrově kdesi uprostřed Pacifiku společně se svým otcem Jackem a svými zvířecími kamarády: tuleněm Silkie, bláznivým leguánem Fredem a statečným pelikánem jménem Galileo!

Otec zkoumá pobřežní plankton, Nim se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana. Miluje dávné legendy a knihy o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha.

Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže za jménem Alex se ve skutečnosti skrývá osamělá čtyřicátnice, která sice prodala milióny dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj ohromný byt v San Franciscu. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života.

Pomůže Nim se vypořádat s největším problémem jejího mladého života? Obě čerpají odvahu ze statečnosti jejich společného hrdiny. Navzájem si musí pomáhat, aby společnými silami zachránily Zapomenutý ostrov.

Tato dobrodružná komedie je o tom, že každý se může stát hrdinou svého příběhu. Ať jste malá holka, která si myslí, že je na světě sama nebo dospělá dáma, která se bojí okolního světa, můžete být mnohem víc, než o čem jste kdy snili. V hlavní roli kurážné dívky uvidíme Abigail Breslin, Jodie Foster jako Alexandru Roverovou v nepříliš časté komediální roli a neodolatelného Gerarda Butlera ve dvojroli skutečného otce Nim a udatného, ale smyšleného hrdiny Alexe Rovera.

Zapomenutý ostrov režírovali manželé Mark Levin a Jennifer Flackett podle vlastního scénáře, na kterém spolupracovali s Paulou Mazur a Josephem Kwongem. Námětem jim byla úspěšná kniha Wendy Orr.

Natáčelo se na australských písečných plážích a v bujných deštných pralesích ostrova Hinchinbrook.

Diváci upozorňují, že film je spíše pro mladší generaci:

V maličkostech zábavná historka o dětech, které se chovají jako dospělí a dospělých, kteří se chovají jako děti. Nezávadná jednohubka pro předškolní mládež a přidružené ročníky s hromadou bujné fantazie.

Žánr: Dobrodružný / Rodinný / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 95 minut

Původní název: Nim’s Island

Světová premiéra: 30. března 2008 – USA

Kinopremiéra v ČR: 17. července 2008

Režie: Jennifer Flackett, Mark Levin

Námět: Wendy Orr

Scénář: Joseph Kwong, Paula Mazur, Mark Levin, Jennifer Flackett

Produkce: Alan Edward Bell, Stephen Jones, Paula Mazur, Murray Pope

Hudba: Patrick Doyle

Kamera: Stuart Dryburgh

Střih: Stuart Levy

Kostýmy: Jeffresy Kurland

Společnost: Walden Media

Natáčeno: Bowen, Queensland, Austrálie / Hinchinbrook Island, Queensland, Austrálie / Port Douglas, Queensland, Austrálie / Warner Bros. Movieworld – Pacific Highway, Oxenford, Queensland, Austrálie

Hrají: Abigail Breslin (Nim Rusoeová), Jodie Foster (Alexandra Roverová), Gerard Butler (Jack Rusoe/Alex Rover), Michael Carman (kapitán), Mark Brady (lodní hospodář), Anthony Simcoe (první důstojník), Christopher Baker (podporučík), Peter Callan (Edmundův otec), Rhonda Doyle (Edmundova matka), Russell Butler (starý rybář), Colin Gibson (velitel plavby), Bryan Probets (australský turista), Andrew Nason (australský turista), Dorothy Thorsen (žena s modrými vlasy), Penny Everingham (starší turistka), Tony Bellette (starší turista), Jeff Dornan (taxikář), Jay Laga’aia (pilot vrtulníku), Marea Lambert Barker (pilotka), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?