BH Promo – Příhody dráčka Soptíka 2. DVD

Podruhé nese BH Promo kůži na trh s maskotem všech hasičů a požárníků – Dráčkem Soptíkem. Ve středu 17. prosince 2008druhý díl jeho příhod v ceně 49,- Kč.

Soptík je postava z oblíbeného televizního seriálu pro děti. Je to malý zelený dráček, jehož snem je stát se požárníkem. Nosí červenou hasičskou přilbu. Žije v jeskyni se svým otcem, velkým drakem Dejmalem. Ten nemá pro Soptíkovu touhu žádné pochopení, protože smyslem života draků je chrlit oheň a věci zapalovat, nikoliv hasit.
Seriál vysílala Československá televize pod názvem Příhody dráčka Soptíka v rámci pořadu Magion. Soptíka daboval Miroslav Vladyka. Seriál o 28 dílech vznikl v Itálii v roce 1975 pod názvem Draghetto Grisù. Slovo grisu (jméno dráčka) znamená v italštině důlní plyn. Autory seriálu jsou bratři Nino a Toni Pagotové, zakladatelé společnosti Pagot film. Podstatou komiky a oblíbenosti seriálu u dětí je konflikt mezi dospělým a malým drakem a také jistá nešikovnost Soptíkova. Často ve své úporné snaze hasit a kvůli těžko kontrolovanému chrlení plamenů vyvolal ještě větší požár. Soptíkův procítěný výkřik: „A přece budu požárníkem!“ se stal proslulým u celé generace dětí.

DVD obsahuje 9 příběhů: 

1. Soptík lodním inženýrem (12:19)
2.Soptík sluhou (11:22)
3. Soptík chemikem (12:48)
4. Soptík a mimozemšťané (12:46)
5. Soptík a souboj draků (13:36)
6. Soptík a ledovec (13:32)
7. Soptík archeologem (13:45)
8. Soptík v cirkuse (13:30)
9. Soptík a lodní vrak (13:31) 
DVD obsahuje původní český dabing: Miroslav Vladyka, Jiří Sovák, Luděk Kopřiva, Jiří Bruder

Údaje o DVD:

Délka: 118 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky, slovensky 

Titulky: česky pro neslyšící, slovensky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 

Bonus: žádný