North Video – Horečka

Zatímco webové stránky North Video i upoutávky v novinách uvádějí film Horečka jako vydaný 14. ledna 2010 za 49,- Kč, pulty prodejen o něm stále ještě neslyšely. Den sem, den tam – v prodeji od soboty 16. ledna 2010.

Brutální vražda otřásla domem v zapadlé čtvrti New Yorku. Psychicky narušený Nick je hlavní podezřelý a propadá paranoi. Co když skutečně vraždil on? Komu ale věřit, když už nemůžete věřit ani sám sobě?

 

 

Co se tak dá podle této všeříkající upoutávky najít? Ze všeho nejspíš se bude jednat o u nás neznámý thriller, o kterém v tuto chvíli i csfd.cz obsahuje pramálo (tj. skoro nic). A 447 hlasujících na imdb.com taky žádná sláva, alespoň že skóre je 5,8 z 10 možných. Umělec zapletený do řetězce hrůzných vražd.

 

 

Učitel výtvarné výchovy Nick se živí tím, že vyučuje seniory v pobočce YMCA. Vyhýbá se kontaktu s rodinou včetně sestry Charlotte a bydlí kdesi v nájmu ve špinavém Brooklynu v domě určeném v brzké době k demolici a noci tráví malováním.

 

 

Jedné noci slyší podivné zvuky v podkroví. Objeví tam „vetřelce", muže jménem Will, který tvrdí, že má tyto prostory pronajaté, i když Nickovi bylo přislíbeno, že zůstanou prázdné.

 

Krátce po incidentu je Sidney, pronajímatel těchto prostor, nalezen mrtev. Podezření nejprve padne na soudně vystěhovaného opilce, kterého svědkové viděli se s mrtvým hádat.

 

 

Nicka začnou stíhat podivné noční můry a brzy se právě on stává podezřelým. Po každém zabití v domě je stíhán prudkou horečkou a není si jistý, jestli netrpí náměsíčností… Navíc Will, který se nastěhoval nad něj, naznačuje, že ví něco o jeho minulosti.

 

 

Dle zahraničních zdrojů elegantní znepokojující klaustrofobní svět.

 

A ještě text z pošetky:

 

Skutečně strhující thriller, ve kterém udeří hitchockova hrůza jako hrom! Komu věřit, když už nemůžete věřit ani sám sobě?

 

Brutální vražda otřásla domem v zapadlé čtvrti New Yorku. Psychicky narušený učitel Nick Parker, který v domě hrůzy bydlí, je vyslýchán policií. Z toho všeho ale začíná pomalu šílet, propadá panice a hlavně – ztrácí důvěru v sám sebe.

 

Totální paranoia je všude kolem… že by měl Nick přece jen s ohavnou vraždou něco společného? Nebo je dokonce vrah? Komu ale věřit, když už nemůžete věřit ani sám sobě?!

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller / Mysteriozní

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 93 minut (podle imdb.com 110 minut)

Původní název: Fever

Světová premiéra: 16. května 1999 – Francie (Cannes Film Festival)

Režie: Alex Winter

Scénář: Alex Winter

Produkce: Graham Bradstreet, Christian Martin, Ali Lou Mitchell, Connie Tavel

Hudba: Joe Delia

Kamera: Joe DeSalvo

Střih: Thom Zimny

Kostýmy: Azan Kung

Společnost: Fever Productions Inc. / ICE Media / Sunlight Pictures / Tavel Productions / Unknown Productions

Natáčeno: Central Park, Manhattan, New York City, New York, USA

Hrají: Henry Thomas (Nick Parker), David O’Hara (Will), Teri Hatcher (Charlotte Parkerová), Bill Duke (detektiv Glass), Sándor Técsy (Sidney Miskowitz), Irma St. Paule (paní Miskowitzová), Alex Kilgore (Adam Dennis), Marisol Padilla Sánchez (Soledad), Patricia Dunnock (Sophie Parkerová), Helen Hanft (Louisa), Remak Ramsay (Richard Parker), Lisby Larson (Eleanor Parkerová), Jon Tracy (Leonard Wooley), Charles E. Gerber (Bob), Ken Comer (detektiv Comer), William H. Burns (detektiv Burns), Guy Griffis (Jimmy), Nan Wilson (Bea), Yehuda Duenyas (Erle), Thomas C. Rainone (plicitsa Field), Larry Fishman (mladý Nick Parker), Nina Polan (polka), Tom Stern (opilec), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailery, nejen pro nejmenší