Filmag horor – Krvavý sníh

Po sérii filmů v kukuřici nás Filmag v edice Horor ve středu 20. ledna 2010 vezme za 45,- Kč na výlet poněkud jinam. Upoutávka na film Krvavý sníh nám praví: Zapomeňte na Snowboarďáky, v tomto filmu z horského prostředí půjde o úplně něco jiného.

Hlavní roli tady totiž hraje děsuplná atmosféra, krev a smrt.

 

 

 

Zimní příběh tří snowboardistů, lapených v osamělé lesní chajdě partou místních kanibalů.

 

 

 

Krvavá porážka se blíží, proto se raději pokusí o útěk do promrzlé pustiny. Ale ani tady nejsou jejich životy zdaleka v bezpečí.

 

 

Zahraniční prameny naznačují, že varování, že film není vhodný pro děti a mládež do 18 let, není na obalu jen tak pro nic za nic.

 

 

 

Brutalita, nemilosrdná řež, ‚torture porn‘, to jsou pojmy, které se s tímto mírně podprůměrně hodnoceným Béčkem objevují nejčastěji. Údajně natočeno během nejkrutější zimy v Ontariu za posledních 30let.

 

 

 

Při víkendovém návratu zastihne přátele zimní bouře a tak se uchýlí do útulného srubu, který ale nenabízí očekávanou spásu.

 

 

 

Majitelé objektu jsou hladoví, ale jejich příští oběd nebude příliš snadný.

 

 

Podle mála domácích komentářů amatérský horor, který je přijatelný pro milovníky žánru exploitation, kterým nevadí nízký rozpočet a špatní herci.

 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2008

Délka: 93 minut

Původní název: Scarce

Režie: Jesse T. Cook, John Geddes

Scénář: John Gedde, Jesse T. Cook

Produkce: Trudy Ainley, Kenner Ames, Lance Burnham, Jesse T. Cook, Glenn Cowan, John Cowan, Susan A. Ecclestone, Kelly Foy, Michael Foy, John Geddes, Graham Hagan, Kim Hagan, Laurie Harvey, Wallie Harvie, Jim Jackson, Dawna Knowles, Murray Knowles, Zoey Knox, Blair Lesage, Chris Lesage, David Lever, Hayley Linfield, Cliff Marshall, Catherine McFadden, Monica Noble, Ross Peacock, Hugh Popham, Fred Reimer, Benjamin Tsui

Hudba: Dan Burns, John Geddes, Jacob McNeil

Kamera: John Lesavage

Střih: Jesse T. Cook, John Geddes, Jacob McNeil

Společnost: Bloodlife Films / Two Door Four Door Pictures

Natáčeno: Blue Mountain, Collingwood, Ontario, Kanada / Breckenridge, Colorado, USA / Collingwood, Ontario, Kanada / Meaford, Ontario, Kanada / Wasaga Beach, Ontario, Kanada

Hrají: Steve Warren (Ivan), Gary Fischer (Wade), Chris Warrilow (The Slob/Ťulpas), Thomas Webb (Dustin), John Geddes (Owen), Jesse T. Cook (Trevor), Stephanie Banting (Courtney), Gavin Peacock (Gavin), Matt Griffin (Naked Hobo), Jaclyn Pampalone (Kristy), Jackie Eddolls (Nickie), Steve Vecchiola (Party Vet), Melanie Brown (Emily), Ted Lye (Angry Chef), Jason Derushie (Grizzly Adams), Earl Haggard (Rock Juggler), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: ?