North Video – Když chlap zešílí

Tak nám North Video opět začíná zahušťovat nabídku filmy, o nichž není dopředu nic známo a podle jejichž s krátkým předstihem oznámených českých jmen se nedá nic dohledat. Dalším takovým je Když chlap zešílí vydaný dnes v pátek 15. ledna 2010 za 49,- Kč. Na imdb.com málo – podprůměrně hodnocená komedie o jedné komplikované svatbě. Hodný, zlý a stupidní. Film má údajně parodovat vše od náboženských kultů až po kung -fu filmy.

Řidič limuzíny John Bourgignon se žení. A není to žádný troškař. Bere si Nancy Reeseovou, dceru váženého kongresmana Eda Reese, který chce kandidovat na prezidenta.

 

 

 

Cesta k oltáři bude ale pěkně trnitá, plete se do ní totiž vyšinutý režisér, otec a babička snoubenky a také spousta dalších šílenců.

 

 

A když si ještě navíc přivede Johnův přítel na rodinnou večeři prostitutku, tak už jde legrace stranou.

 

 

Toť v mateřštině vše, zahraniční zdroje zmiňují takové prvky, jako že budoucího tchána zmíněný režisér vydírá pomocí tajného záznamu, John se potýká se členy motorkářského gangu, že pod pláštíkem aerobikového studia působí náboženská sekta, která chce Johna vyškolit k zabití tchána během svatebního obřadu… A všechno dobře dopadlo a žili šťastně až do smrti…

Zadní strana obalu 

Žánr: Komedie

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 1983

Délka: 81 minut

Původní název: Going Berserk

Světová premiéra: 30. září 1983 – USA

Režie: David Steinberg

Scénář: Dana Olsen, David Steinberg

Produkce: Pierre David, Claude Héroux

Hudba: Tom Scott

Kamera: Bobby Byrne

Střih: Donn Cambern

Společnost: Les Productions Mutuelles Ltée / Universal Pictures

Natáčeno: Central Park, Manhattan, New York City, New York, USA

Hrají: John Candy (John Bourgignon), Joe Flaherty (Chick Leff), Eugene Levy (Sal DiPasquale), Alley Mills (Nancy Reeseová), Pat Hingle (Ed Reese), Ann Bronston (Patti Reeseová), Eve Brent (paní Reeseová), Elizabeth Kerr (babička Reeseová), Richard Libertini (reverend Sun Yi Day), Dixie Carter (Angela), Paul Dooley (Dr. Ted), Ronald E. House (Bruno), Kurtwood Smith (Clarence), Ernie Hudson (Jerome Willy Muhammed), Gloria Gifford (Francine), Frantz Turner (Wallace Jefferson), Murphy Dunne (veřejný ochránce), Dan Barrows (ministr), Bill Saluga (Skipper, kung-fu mistr), Julius Harris (soudce), Kathy Bendett (Shirley, žurnalistka), Brenda Currin (Salova sekretářka), Hope Haves (princena Anderson), Natasha Ryan (Kitten Andersonová), Mark Bringleson (Mom Jr.), Tino Insana (vrchní cyklista), Mike Moroff (cyklista), John Paragon (Rooster), Mimi Seaton (růžová punkerka), Lynn Hallowell (Místy), Larry Poindexter (Claudell), Marianne Muellerleile (servírka), Ken Letner (soudní sluha), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: trailery, nejen pro nejmenší