Blesk – V obležení nepřítele

Uf, tak to jsme tady dlouho neměli. Blesk se nám chce zavděčit televizním V obležení nepřítele (uváděno i jako V zajetí mimozemšťanů), kteréžto dílo má na imdb.com 3,6 z 10 a na csfd.cz dokonce 17%. Takže pokud máte zájem, pak je šance v úterý 19. ledna 2010 za 49,- Kč. Přicházejí si pro naši krev!

Země je napadena nepřátelskou mimozemskou rasou Kulku, která je nakažena smrtícím virem, díky kterému jim hrozí totální vyhynutí. Kulku potřebují lidskou krev na vývoj protilátky.

 

 

Světové vlády vyjednají s humanoidním velvyslancem podmínky míru. Za to, že mimozemšťané ušetří Zemi, ta jim poskytne 8 miliónů lidí, vybraných ze všech národů.

 

 

Když se jednou z vybraných stane Heather Chaseová, dcera vědce Stephena Chasa, otec začne bojovat za její záchranu a připojí se k silám odporu.

 

 

Vůdcům odporu – Blair a Alex – navrhne výměnou svůj výzkum mimozemského materiálu z roku 1947 za svobodu své dcery. Jedná se o speciální fázer, pocházející z planety vetřelců.

 

Ale Heather je unikát, její genetická výbava má umožnit vyléčení mimozemšťanů a Kulku proto neakceptují její propuštění.

 

 

Podle komentářů absolutní kravina. Celá planeta Země supervyspělé mimozemské civilizaci předává výkupné v podobě lidského materiálu, protože ta, byť zvládá přesuny červími dírami a ničení celých planet, se neumí léčit jinak, než zkapalněnými lidskými bytostmi. Jen v USA vznikne odboj, do kterého se „náhodou" zapojí vědec z Roswellu. Mimozemšťané létají na kovových rogalech a bojují jak za krále Klacka pochodujíce nekryti ve formacích, aby je bylo možné snadno střílet…

 

A text z pošetky:

Země je napadena Kulkusy, nepřátelským druhem, který je infikován smrtelným virem. Vetřelci se živí lidskou krví, kterou potřebují na vytvoření protilátek. Vlády světa dojednají se zástupci nepřátel mírové podmínky, při kterých musí výměnou za záchranu planety vydat cizincům osm miliónů lidí. Když se mezi vybranými oběťmi ocitne Heather Chase, dcera vědce Stephena Chase, její otec se přidá k jednotce vzdorující vetřelcům a bojuje o záchranu své dcery. Navrhuje vůdcům jednotky, že jim vydá výsledky svého výzkumu, které provedl na mimozemšťanech nalezených v roce 1947 a tím zachrání svou dceru. Heather má však geneticky získané mimořádné schopnosti, kterými dokáže vetřelce léčit a oni nejsou ochotni vydat ji zpět. 

Žánr: Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 86 minut

Původní název: Alien Siege

Světová premiéra: 25. února 2005 – USA

Režie: Robert Stadd

Scénář: Bill Lundy, Paul Salamoff, Robert Stadd, Ian Valentine

Produkce: Jeffery Beach, John Capilla, T. J. Sakasegawa, Ian Valentine

Hudba: Chris Walden, Matthias Weber

Kamera: Lorenzo Senatore

Střih: Ken Peters, John Quinn

Společnost: UFO

Natáčeno: Bulharsko

Hrají: Brad Johnson (Dr. Stephen Chase), Erin Ross (Heather Chaseová), Lilas Lane (Blair), Nathan Anderson (velitel Kor), Michael Cory Davis (Alex), Gregor Paslawsky (Jal), Ray Baker (prezident), Carl Weathers (generál Skyler), George Zlatarev (Drom), Vladimir Nikolov (Leon Royce), Atanas Srebrev (Tom), Carl Ed (Holbrook), Ivan Ivanov (Dr. Baker), Zarkov Binev (Foster), Julian Vergov (Holland), Svezhen Mladenov (desátník), Daniel Tzotchev (důstojník Kulku), Tzvetozar Evtimov (technik Kulku), Dejan Angelov (nervozní muž), Boris Pankin (vědec), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný