GoCrazy – Šifra Karla Velikého

Webové stránky společnosti GoCrazy slibují film Šifra Karla velikého na středu 20. ledna 2010, e-shop určuje cenu na 69,- Kč. Podle imdb.com se jedná o televizní film, jehož skóre určilo 80 hlasujících na 5,3 z 10 a obdobně csfd.cz 85 hlasy 53%.

Poklad Nibelugů je podle pověstí největším ztraceným pokladem na světě. Mnoho lidí zasvětilo svůj život jeho hledání podobně jako Eik Meiers.

 

 

Ten však zaplatil za honbu za pokladem cenu nejvyšší: při pátrání přišel o ženu a svého nejlepšího kamaráda. Po deseti letech se však objevuje nová výzva, aby v hledání pokračoval.

 

Poklad prý podle nových indicií ukryl sám Karel Veliký a Eik se spolu s novým týmem opět pouští do akce!

 

 

Z komentářů:

 

Trapné šablonovité schéma vykrádá Indiana Jonese, Lovce pokladů či Šifru mistra Leonarda (na posledním filmu titul parazituje nesmyslným „překladem" původního názvu). Není to taková nuda, dá se to přežít. Milovníci historie si užijí německé historické lokality, milovníci logiky ať si dají pauzu.

 

 

Je neuvěřitelné, jak s velmi omezeným televizním rozpočtem bylo možné natáčen na tolika významných místech, s tak početným komparsem – v jeskyních, hrobkách, chrámech… Takové vizuální orgie – a takové zklamání.

 

 

Stačil by náznak snahy najít nový přístup, vlastní filmový jazyk a hlavně scénář. Film nedokáže ani náznakem vytvořit zdání, že hrdinové jsou v nebezpečí.

 

A ještě text z obalu:

Ike Meiers přestal hledat poklady, když při jedné z dobrodružných výprav tragicky zemřela jeho žena Marian.

 

Osm let po nehodě se však Ike doslechne, že byl obejven poklad Nibelungů, bájný poklad ukrytý samotným Karlem Velikým před 1200 lety.

 

Společně se svým asistentem Justusem a přitažlivou archeoložkou Kataharinou se Ike vydává po stopách směřujících k mýtickému pokladu.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Mysteriozní

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2008

Délka: 109 minut

Původní název: Die Jagd nach dem Schatz der Nibelungen

Světová premiéra: 31. srpna 2008 – Německo

Režie: Ralf Huettner

Scénář: Derek Meister, Stefan Dähnert

Produkce: Sasha Mürl, Stefan Raiser, Barbara Thielen, Felix Zackor

Hudba: Klaus Badelt, Ian Honeyman

Kamera: Hannes Hubach

Střih: Charles Ladmiral

Kostýmy: Andreas Janczyk

Společnost: Dreamtool Entertainment / RTL

Natáčeno: Aachen, North Rhine – Westphalia, Německo / Cologne, North Rhine – Westphalia, Německo / Neuschwanstein Castle, Hohenschwangau, Schwangau, Bavaria, Německo / Rügen, Mecklenburg-Western Pomerania, Německo / Teutoburger Wald, North Rhine – Westphalia, Německo

Hrají: Benjamin Sadler (Eik Meiers), Bettina Zimmermann (Katharina Bertholdová), Hark Bohm (Heinrich Brenner), Stephan Kampwirth (André Berger), Liv Lisa Fries (Kriemhild ‚Krimi‘ Meiersová), Milena Dreißig (Maria Meiersová), Detlef Bothe (Richter), Fabian Busch (Justus), Volker Heimsath (Etzard), Thomas Darchinger (Lars), Maja Beckmann (Andrea), Tanja Schleiff (paní Schwalmová), Michael Abendroth (profesor Bachmann), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný