North Video – Oběti mafie

Stránky North Video aktualizovány, opět bez podrobností. Tudíž co se skrývá pod názvem Oběti mafie v úterý 19. ledna 2010 za 49,- Kč? Předchozí výstřel naslepo nevyšel a popsal jsem jiný film téhož původního názvu. Takže je třeba provést reparát, vyšlo totiž krimi drama s prvky černého humoru v příběhu party zlodějů uměleckých děl, jejichž poslední loupež se stala začátkem jejich konce. Tenhle film má poněkud známější tváře a našel jsem ho s českým názvem Přes mrtvoly.

Pike si odseděl trest za padělání šeků a zrovna si sliboval, že začne jiný život. Čáru přes rozpočet mu ale udělala návštěva starého kámoše Crana. Měl parádní tip na jednu galerii – žádné násilí, minimální riziko a zaručený zisk. Nabídl Pikemu, že ho vezme do své party.

 

 

A tak pětičlenná parta zlodějů vyloupí v Bostonu uměleckou galerii, odkud si odnese obrazy v hodnotě přesahující 15 milionů dolarů. Kdyby se nespustil alarm, všechno mohlo dopadnout líp.

 

Během útěku je vůdce bandy Crane zabit. Velení se ujme expert na bezpečnostní systémy Pike a rozhodne se společně s ostatními, chladnokrevným řidičem Hobbsem, latinoameričanem Chinem a Bookerem, odjet do Miami a setkat se tu s člověkem, který by měl zprostředkovat prodej uloupených obrazů. Cesta přes Maryland a západní Virginii se však velmi rychle mění v krvavé drama, když nejprve Hobbs v hádce zabije Bookera a pak Chino nejprve zastřelí příliš dotěrného dopravního strážníka a potom začne vyhrožovat smrtí Hobbsovi.

 

 

Situaci ještě vyhrotí Chino, když zastaví stopařce Natalii, která tvrdí, že se jí rozbilo auto. Dívka varuje Hobbse, že se ho Chino chystá zabít. Hobbs vytáhne na China pistoli, ten ho však střelí do ruky a později v noci ho v hotelu zabije. Pokusí se zabít také Natalii, ale hotelový manažer uslyší hluk zápasu a zavolá policii. V následujícím střetu je sice Chino policisty zastřelen, ale Natalii a Pikovi se podaří uniknout. Zdaleka však není všem překvapením konec a na Pikea čekají hned dvě. Natalie totiž, jak se zdá, není jen tak náhodná stopařka a v jejích vlastních plánech týkajících se ukradených obrazů není pro Pikea místo. Ani její počty však nejsou bez chyby.

 

 

Podle diváků velmi, velmi nepovedená vykrádačka Tarantinových Gaunerů.

 

 

 

A ještě text přímo z obalu:

 

Perfektní loupež se mění v krvavé drama.

 

Parta zlodějů vyloupí galerii v Bostonu a odnese si umělecká díla za 15 milionů dolarů. Společně pak odjíždějí do Miami, kde se mají setkat s člověkem, který slíbil zajistit prodej ukradených obrazů.

 

Jejich cesta se však brzy mění v krvavé drama, když jeden začne podezírat druhého a bez skrupulí hodí za hlavu staré kamarádství.

 

I ty, kteří cestu nakonec přežijí, čeká na jejím konci nejedno překvapení…

 

Tvůrci snímku nezapírají, že se nechali silně inspirovat Tarantinovou černou komedií Gauneři.

 

Zadní strana obalu

Žánr: Komedie / Drama / Akční / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 81 minut

Světová premiéra: 28. dubna 1998 – USA

Původní název: Body Count

Režie: Robert Patton-Spruill

Scénář: Theodore Witcher

Produkce: Mark Burg, George Jackson, Carl Mazzocone, Doug McHenry

Hudba: Curt Sobel

Kamera: Charles Mills

Střih: Joseph Gutowski, Richard Nord

Kostýmy: Pauline White

Společnost: Counting Bodies Productions / Island Pictures / The Jackson-McHenry Company / Mainline Pictures

Natáčeno: Charlotte, North Carolina, USA / Concord, North Carolina, USA / Elkton, Maryland, USA

Hrají: David Caruso (Hobbs), Linda Fiorentino (Natalie), John Leguizamo (Chino), Ving Rhames (Pike), Donnie Wahlberg (Booker), Forest Whitaker (Crane), Michael Corrigan (bezpečnostní služba), Richard Fullerton (strážník Forrest), Deacon Dawson (majitel), Rebecca Koon (žena), Juliet Poe (žena v obchodě), James Spruill (speciální agent Bradley), Terry Loughlin (velitel SWAT Rollins), Duke Ernsberger (speciální agent), Bill Roberson (vězeňská stráž), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery, nejen pro nejmenší