Blesk – Princezna zlodějů

Další DVD s logem Blesku bude dobrodružný televizní film Princezna zlodějů v úterý 26. ledna 2010 za 49,- Kč. Jablko nepadá daleko od stromu. Dcera Robina Hooda přichází… Keira Knightley jako sotva šestnáctiletá.

Kdysi dávno, za vlády krále Richarda Lvího Srdce, kolovala legenda, kterou každý znal – o muži, jenž bohatým bral a chudým dával. V celé říši slul jménem Robin Hood. Ví se, že on a jeho družina nedali spát zlému šerifovi z Notinghemu a že si namlouval a získal srdce panny Marion.

 

 

Tím však jejich příběh neskončil. Táhl se dál, zahalen tajemstvím, až zmizel zapomenut v bludišti času a křehké paměti. Neb Robin a Marion počali dítě – dceru…

 

 

Dějiny snad zapomněly na vládu Filipa, syna Richarda Lvího Srdce, ale to hlavní se o něm ví: Filip zůstal svobodný. Své srdce dal do zástavy ženě bez dědického práva. Dceři zloděje a dámě. Obyčejné ženě – neobyčejně statečné. Říkalo se jí – Gwyn a byla dcerou Robina Hooda.

 

 

Příběh o dceři Robina Hooda, která převezme jeho roli poté, když je Robin zajat princem Johnem. Král Richard je mrtev a právoplatným dědicem je jeho syn Filip, jenže se skrývá ve Francii a má z Johna strach. Gwyn se vydá Filipa najít, aby ho přesvědčila k boji a získání trůnu.

 

 

Diváci se rozepisují o tom, že Keiře by to slušelo i v pytli od brambor, že je to trapná televizní produkce, že je to nechtěná parodie a že historiky by při sledování mohla ranit mrtvice.

 

Žánr: Dobrodružný / Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 88 minut

Původní název: Princess of Thieves

Světová premiéra: 11. března 2001 – USA

Režie: Peter Hewitt

Scénář: Robin Lerner

Produkce: Jon Cowan, Geoff Griffith, Susan B. Landau, Bill Leather, Craig McNeil, Kelley Feldsott Reynolds, Antony Root, Alison Roth, Robert L. Rovner, Michael Taylor

Hudba: Rupert Gregson-Williams

Kamera: Andy Collins

Střih: Sue Wyatt

Kostýmy: Oana Paunescu

Společnost: Granada Entertainment

Natáčeno: Bukurešť, Rumunsko / Brasov, Rumunsko

Hrají: Hannah Cresswell (hlas Marion), David Barrass (Cardaggian), Malcolm McDowell (šerif z Nottinghamu), Keira Knightley (Gwyn), Del Synnott (Froderick), Stuart Wilson (Robin z Locksley), Crispin Letts (Will Scarlett), Roger Ashton-Griffiths (otec Tuck), Jonathan Hyde (princ John), Adam Ryan (Conrad), Brendon Gregory (vozka), Stephen Moyer (princ Philip), Gaye Brown (komtesa Tourtelotová), Luke de Lacey (posel Tortelotů), Peter McQueen (kapitán), Christopher Whittingham (baron), Robert Rawles (sedlák), Paul Ready (sluha), Andrew Dunford (obchodník), Dick Ward (Herald), Jonathan Pembroke (McCamley), Gillie Gratham (Mary Duffová), Peter Cellier (arcibiskup), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný