North Video – Battlestar Galactica 26. DVD

North Video pokračuje v úterý 26. ledna 2010 v řadě Světový seriál ve vydávání třetí sezóny seriálu Battlestar Galactica a za 49,- Kč bude ke koupi šestadvacáté DVD.

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

Hvězdná sága pokračuje 3. sérií! Flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

DVD obsahuje další dvě epizody:

16. Vír (Maelstrom)

Režie: Michael Nankin 

Scénář: David Weddle, Bradley Thompson 

Kara má sen, ve kterém se jí zdá, jak se vášnivě líbá se cylonem Leobenem právě ve chvíli, když se snaží přemalovat symbol, který kdysi namalovala na zeď, ale ten se znovu objevuje. V umývárně potká Hela a ten se jí svěřuje, že jeho dcera Héra má noční můry. Vlastně i ona sama má vidiny. Vidí sebe, když byla malá a matka ji týrala. Kara se přizná, že má každou noc stejný sen o Leobenovi a symbolu, který jí Helo jednou ukázal. Helo jí poví o psychiatrovi, ke kterému objednal Héru a navrhne Kaře, aby tam také zašla. Ta o tom ale nechce ani slyšet a tak jí řekne o vědmě v Dogsville. Kara vědmu navštíví a při příchodu dostane sošku bohyně Aurory. Vědma prohlédne a řekne Kaře o její minulosti, její matce a osudu úzce spjatým s Leobenem, který si pro ni má přijít. Kara, která už ji nadále nechce poslouchat, se zvedá a naštvaně odchází.

Sam se chystá opustit Galacticu a nabízí Kaře, aby letěla s ním. Té se ale moc nechce a vede rozhovor o své matce, které se mstila za své tresty tím, že jí nasypala do skříně krabici plnou brouků, jelikož je hrozně nenáviděla. Vysloužila si ale jen další trest. Galactica tankuje palivo a Starbuck je na hlídce s Hotdogem, když najednou spatří cylonský heavy rider a vydá se ho pronásledovat. Galactica přerušuje veškeré operace spojené s tankováním. Na Dradisu je ovšem vidět pouze Starbuck a Hotdog a žádný další kontakt. XO se domnívá, že Dradisu znemožňuje funkci planetární radiace. Ve vzduchu je také Apollo a zjišťuje, co se děje. Flotila se připravuje na nouzový skok v případě, že by rider skočil pryč. Starbuck zmizí v mracích a pod sebou zahlédne rider jak vlétává do bouře a rozhodne se ho pronásledovat. Blíží se ale k hranici zlomu, odkud by se ještě mohla bezpečně vrátit na orbitu. Nakonec se jí podaří svůj viper zvednout a bezpečně se vrátit na Galacticu.

Kaře se nezdá, že je její viper bez poškození, cítila totiž srážku s riderem. Přehrávání záznamu také potvrzuje, že se nikde v okolí žádné ridery nevyskytovali. Admirál se ptá Leeho, zda stáhne Karu ze služby. Ten ví od doktora Cottlea, že Kara je tělesně pořádku, ale psychicky je na tom špatně. Najde jí v chodbě vzpomínek na zemřelé a dohodnou se, kam umístí své fotky v případě smrti jednoho z nich. Lee jí oznámí svou důvěru v ní, ale přesto ji nabízí odpočinek. Kara potká admirála a prezidentku a mezi řečí mu dá sošku Aurory, kterou dostala od vědmi. Znovu se jí už po několikáté vrací vidina, tentokrát sedí jako malá ve svém viperu. Vzpomínky na dětství jí dost vysilují a tak si s ní Lee znovu přichází promluvit. Kara již letět nechce, ale Lee jí podpoří a letí také. Starbuck vidí rider, ale je bohužel jediná kdo ho zahlédl. Přesto Galactica opět přerušuje operace při tankování. Při pronásledování je zasažena a ztrácí vědomí, řítí se dolů. V bezvědomí vidí Leobena a matku před šesti lety, když zjistila, že má rakovinu. Poté se vrací znovu a vidí svou matku umírat.

Konečně nabírá vědomí a odpovídá na naléhavé volání Apolla. Její viper je ale poškozen a tak sahá po katapultu. Galactica vysílá pohotovostní vipery a červený oddíl (Hotdog, Hex) k jejich poslední známé lokaci. Apollo konečně zahlédne Starbuck, ta se s ním ale odmítá vrátit zpět a navíc není svůj poškozený viper schopna otočit. Její viper začíná hořet a po chvilce exploduje. Apollo dostává příkaz okamžitě zrušit pronásledování a vrátit se zpět. Na poslední chvíli se mu podaří otočit viper a hlásí, že Starbuck to nezvládla. Admirál Adama její ztrátu nese těžce a nevyhne se ani slzám..

18. Syn, který se postavil otci (The Son Also Rises)

Režie: Robert Young 

Scénář: Michael Angeli 

Admirála při probírání složky Kary Thrace stále drží smutek ze ztráty. Mezitím pod vedením prezidentky probíhá losování členů tribunálu pro soud Gaiuse Baltara. Lee přináší fotku na nástěnku do chodby vzpomínek, jak Kaře slíbil, ale zatím nemá odvahu jí tam dát. Zatím se v hangáru na jednom viperu opíjí přítel Kary (Sam) a tak se Lee musí za ním vydat. Sam se zapotácí, spadne z viperu a přitom si poraní nohu. Dokonce i Saul (XO) přiznává, že mu chybí Kary upovídanost. Admirál Adama dorazí do řídícího střediska a Saul ho přivítá pozdravem pro soudce. Oznámí mu, že byl vybrán jako jeden z pěti členů tribunálu pro Baltarův soud. Ze Zephyru má dorazit Baltarův právník a ten se stejně jako Gaius netěší velké přízni. A to se po chvilce potvrdí. Raptor, ve kterém sedí, exploduje a on umírá. Pilotovi (Racetrack) se naštěstí nic nestane, výbuch je namířen pouze na Baltarova právníka.

Na Colonial One probíhá tisková konference. Kde se novináři zajímají o případ Gaiuse Baltara a namítají, že by proces raději neměl být. To prezidentka rázně odmítá. Na briefingu pilotů rozdává Lee úkoly, ale vykolejen ztrátou Kary se mu to moc nedaří. Sharon má za úkol převážet nového právníka (Lampkin) pro Baltara, který je právě na návštěvě u prezidentky a admirála. Lee dostává za úkol zajistit bezpečnost nového obhájce a domnívá se, že je odvolán s funkce CAGa pro jeho nesoustředěnost. Nahradit ho má Helo. Lampkin si přeje vidět Gaiuse a promluvit s ním u Leeho, obává se totiž možných odposlechů. Také mu sděluje, že znal jeho dědu, a že se od něj všechno naučil. Gaius poví právníkovi, že Caprica (Six) by ho mohla u soudu zničit. Chce, aby s ní promluvil a řekl jí, že jí miluje. Advokát se snaží přemluvit Leeho, aby ho vzal na Colonial One pro nějaké dokumenty. A ten nakonec svolí. Když ale z Lampkinovy tašky uteče kocour a Tyrol se ho snaží chytit, najde pod raptorem umístěnou bombu. Admirál to Leemu okamžitě vyčítá a apeluje na maximální bezpečnost.

Cally svádí útoky na Cylony a domnívá se, že nějací mohou být na lodi. Sharon to odmítá. Baltarův právník se chystá navštívit Six a Lee to zařizuje u prezidentky. Lampkin po krátkém povídání předá Caprice pero, prý od Gaiuse Baltara, které mu ovšem odcizil, aniž by o tom věděl, se vzkazem, že jí miluje, a že mu chybí. A zjišťuje, zda jsou cylonské city stejné jako lidské. Lee si s Lampkinem znovu začíná povídat o svém dědovi a ten mu sděluje, že stejně jako jeho děda i on strávil svůj život s živly, které hájil a pomáhal jim na svobodu. Když dorazí dokumenty z Colonial One, jen díky včasnému zásahu stráže, unikne Baltarův právník o vlásek smrti. Bomba byla v jeho přístupovém panelu do místnosti.

Lee navštíví advokáta na ozdravovně a ten mu ukazuje několik věcí, které sebral prezidentce, jeho otci, žalobkyni i dalším lidem a dá Leemu pero do obálky pro Baltara. Má mu ho dát, pokud najde odvahu. Lee ale objeví něco, co pochází s raptoru a když zjistí, kde k tomu přišel (měl to u sebe Kelly), přijde na to, kdo stojí za útoky na Baltarova právníka. Admirál ho znovu povolá s okamžitou platností do funkce CAGa. Lee se ale i přesto domnívá, že by měl Lampkinovi pomoci s procesem. Jeho otec se mu to ovšem snaží vyvrátit s tím, že je ho potřeba jako CAGa, ale rozkaz, aby se hlásil do služby, mu nedává. Lee se konečně odhodlá a připne fotku Kary na místo, které jí slíbil. Ve stejnou dobu tam přijde i Sam, který si léčí zlomeninu nohy. Gaius ve své cele na zemi nalézá obálku s perem a vzkazem, kde mu Romo Lampkin sděluje, že Lee by mohl být jejich největší spojenec.

Jako vždy jsou obsahy epizod převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: ? minut 

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: ?