North Video – Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 9

 V pátek 5. února 2010 pokračuje North Video devátým diskem seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly za cenu 49,- Kč.    

První sezóna – disk 9.

 

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případ§ ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u sodu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu.

 

DVD obsahuje 2 epizody:

 

17. díl – Rozparovač (Seizure)

V hotelovém pokoji je brutálně zavražděna Rosa Dernová. Způsob, jakým byla zabita, přesně odpovídá metodám „rozparovače“ Kevina Redicka. Ten si ale už rok odpykává trest ve vězení…

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, James Naughton a další

Režie: Michael Fields

 

V jednom místním motelu je nalezena ubodaná, uškrcená a zohavená žena. Rukopis vraha je úplně stejný jako v případě pěti vražd jiných žen, které spáchal sériový, dnes už zadržený, vrah. Ten čeká ve vyšetřovací vazbě na soud. Právě proto policisté nevěří, že vrah je venku a oni zavřeli nevinného. Myslí si, že někdo okopíroval předchozí vraždy, aby zadrženého dostal z vězení. Policisté začnou tedy pátrat v okolí vraha. Brzy zjistí, že vztahy mezi vrahovými psychology nejsou zrovna standardní a že samotný vztah mezi psycholožkou a vrahem zdaleka přesáhl míry sympatií. Zjistí, že psycholog, aby získal vrahovu sympatii, mu vykládal intimní zážitky, a to i zážitky se svou kolegyní. Vrah toho poté využil, aby mohl s psycholožkou manipulovat. Žena se do vraha zamilovala a aby mu pomohla, přesně dle jeho scénáře vraždila.

 

18. díl – Hříchy minulosti (Yesterday)

Detektiv Goren s kolegyní se ujímá případu vraždy spáchaného již před dvaceti lety. Podaří se jim nalézt a usvědčit vraha po tak dlouhé době?

Hrají: Vincent D´Onofrio, Kathryn Erbeová, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance a další

Režie: Jean De Segonzac

 

Na opuštěném místě se najde částečně mumifikovaná mumie ženy. Z pitvy a následných testů se zjistí, že v půdě ležela zhruba asi tak dvacet let a její tělo nasáklo určité odpadní látky z nedaleké skládky. Právě díky tomu policisté najdou místo, dnes opuštěný dům, který má být zbourán, kde byla pohřbena. Od dcery majitelky zjistí, že dům byl prodán po smrti matky stavební společnosti a že v době před dvaceti léty v něm bydlela ona se svými rodiči. Také potvrdí, že její bratr v té době bydlel na koleji. Brzy se prokáže, že její bratr byl však drogově závislý a že svou sestru doslova v té době předhodil svému psychopatickému kamarádovi. Zjistí se také, že Ricky, onen ženin bratr, zavražděnou ženu znal. Bohužel Ricky je nalezen mrtev, někdo mu pomohl skočit ze střechy. Policisté zjistí, že nejlepším Rickovým přítelem je nadále onen psychopat a manipulátor. Policisté na něj nastraží malou léčku, do které se tento muž chytí a při výslechu se přizná.

Více třeba zde.  

Žánr: Krimi / Drama

Původní název: Law & Order: Criminal Intent

Země natáčení: USA

Roky natáčení: 2001-????

Průměrná délka jednoho dílu: 60 minut