Filmag dětem – Dobrodružství mladého Ramsese + Mojžíš

Tentokrát rovnou dva italské animované filmy v obálce Filmag Dětem budou ve středu 3. února 2010 za 45,- KčDobrodružství mladého Ramsese a Mojžíš. A od příštího týdne vydavatel načne poněkud jiný soudek.

Dobrodružství mladého Ramsese

Stal se nejznámějším faraonem Egypta, za jehož dlouhé vlády bylo postaveno několik proslulých chrámů a vybojována řada bitev. Předtím si ale mladý Ramses II. musel projít těžkými zkouškami, které na něj přichystal jeho otec. Sethi I., aby se ujistil o chlapcových vladařských schopnostech. Na sotva patnáctiletého Ramsese tak čeká řada úkolů, jejichž zdolání ho v roce 1290 před naším letopočtem konečně dosadilo na trůn starověkého Egypta.

Mojžíš

O tom, že se o jedné z nejvýznamnějších postav izraelského národa a Starého zákona dá vyprávět poutavým způsobem, který je srozumitelný také pro děti, se přesvědčíte v tomto animovaném snímku. Mojžíš v něm vede svůj národ z Egypta do „zaslíbené země" cestou plnou nástrah a umírání. Z měst přes Rudé moře a „hořící" poušť až do království Moáb – všude musí Mojžíš a jeho národ odvracet jednu hrozbu za druhou, aby nakonec, po dlouhých čtyřech letech, konečně doputovali k vysněnému cíli.

Žánr: Animovaný / Dobrodružný

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2001

Délka: 33 + 29 minut

Původní název: Le Avventure del giovane Ramses / Mose‘ il principe del Nilo

Režie: Alessandro Bulath, Tullio Brunone

Scénář: Alessandro Bulath, Tullio Brunone

Produkce: Gloria Bulath, Alessandro Bulath

Společnost: Avo Film

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ?