Filmag zábava – Kočovníci smrti

Frekvence zrychluje a Filmag v ediční řadě Zábava v pátek 5. února 2010 za 45,- Kč nabídne film Kočovníci smrti, který byl do „drahého" katalogu zařazen začátkem letošního ledna. Hororový debut režiséra Predátora, Smrtonosné pasti, Honu na ponorku a další raný film Pierce Brosnana.

Celovečerním debutem známého amerického scenáristy a režiséra Johna McTiernana. Francouzský antropolog Pommier před svou záhadnou smrtí v nemocnici „vdechne" vlastní duši lékařce.

 

 

Žena pak v halucinacích prožívá jeho vzpomínky a vydává se na místa, která Pommier navštěvoval. Zjistí, že muž objevil v ulicích Los Angeles tajemné mladé lidi, kteří nepotřebují spát ani pracovat a kteří se zabývají výhradně zločinností.

 

 

Jde o zlé duchy z nomádských pověstí, o jejichž existenci se antropolog dozvěděl při svých výzkumech. Bytosti zvané Inuádi se zhmotňují do lidské podoby v ulicích moderního velkoměsta a likvidují každého, kdo odhalí jejich pravou identitu.

 

 

A recenze potvrzují, že na katalog společnosti Řitka Video není třeba pohlížet skrz prsty. I diváci jsou překvapeni:

 

Skvělý debut s nejlepší Brosnanovou rolí. Perfektní mrazivá atmosféra, chytlavá hudba. Ovšem podle některých zmatený příběh, který by sotva vystačil na desetiminutovou povídku.

 

Žánr: Horor / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1986

Délka: 89 minut

Původní název: Nomads

Světová premiéra: 17. ledna 1986 – USA

Režie: John McTiernan

Scénář: John McTiernan

Produkce: Thomas Coleman, Cassian Elwes, Elliott Kastner, George Pappas, Michael Rosenblatt

Hudba: Bill Conti

Kamera: Stephen Ramsey

Střih: Michael John Bateman

Společnost: Cinema VII / Producers Sales Organization

Natáčeno: Santa Monica Pier, Santa Monica, Kalifornie, USA

Hrají: Pierce Brosnan (Jean Charles Pommier), Lesley-Anne Down (Flax), Anna Maria Monticelli (Niki), Adam Ant (číslo jedna), Mary Woronov (tančící Mary), Héctor Mercado (copatý), Josie Cotton (Silver Ring), Frank Doubleday (Razor), Jeannie Elias (Cassie), Nina Foch (realitní agent), J. Jay Saunders (Cort), Alan Autry (Olds), Dana Chelette (sloužící), Frances Bay (Bertril), Junero Jennings (obsluha čerpací stanice), Anita Jesse (zdravotní sestra), Athan Karras (manažer apartmá), Josee Beaudry (zdravotní sestra), Freddi Duke (zdravotní sestra), Read Morgan (polda), Paul Anselmo (policista v apartmá), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?