North Video – Battlestar Galactica 27. DVD

Tak tu máme (snad jen prozatím) konec. North Video v úterý 2. února 2010 v řadě Světový seriál vydává poslední – celkově sedmadvacátý – disk třetí sezóny seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

Hvězdná sága pokračuje 3. sérií! Flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

DVD obsahuje další dvě epizody:

19. Na rozcestí, část 1 (Crossroads, Part I)

Režie: Michael Rymer  

Scénář: Michael Taylor 

Laura má sen, ve kterém se společně s Sharon snaží dohonit Héru, která utíká ke Caprice six. Flotila má již funkční FTL motory a je připravena skočit. Zbývá jím přibližně 12 skoků, než dosáhnou mlhoviny, do které míří. Raptory hlídají ústupovou trasu a po Cylonech není zatím ani stopy. Admirál Adama vydává rozkaz raptoru, aby hlídkoval o šest hodin déle. Saul Tigh se snaží naladit v rádiu melodii, kterou po lodi neustále slyší, stejně jako Sam. Na Colonial One se zatím Tori dohaduje se žalobkyní ohledně obvinění Gaiuse Baltara. K tomu přijde jedna žena, vydávající se za novinářku, která v něj věří a chce, aby požehnal jejímu synovi, který je nemocný. Ten jí ovšem odmítá, ale vezme si od ní alespoň jeho fotografii.

 

Soud začal a žalobkyně přednáší svou úvodní řeč, ve které apeluje na obrovské ztráty na lidských životech po dobu, kdy byl Gaius Baltar prezidentem kolonií a obviňuje ho z kolaborace s Cylony. Úvodní řeč obhájce Lampkina, plná emocí, poukazuje na pravý opak. Vyzdvihuje jeho rozhodnutí, která musel učinit na Nové Caprice. Do blízkosti hlídkujícího raptoru najednou skočí pět basestar a ihned na něj zaměří střelu, před kterou jen těsně skáčou pryč. Admirál nechává prohledat všechny lodě, aby se pokusil najít sledovací zařízení, které tam Cyloni mohli umístit na Nové Caprice. Prezidentka si myslí, že by Caprica six mohla něco vědět a tak jí jde Tigh vyslechnout. Lee zjišťuje, že Laura začala znovu pít Chamallu, ale nechává si to zatím pro sebe. Caprica Six řekne, že palivová loď zanechává radiační stopu, kterou se možná cylonům podařilo sledovat.

 

Během výslechu u soudu se Tigh posilněný alkoholem přiznává, že zabil svou ženu, která předávala Cylonům informace. Lampkin pozná, že Lee něco ví a chytře ho přinutí, aby se konečně zapojil do procesu a řekl vše, co ví o Roslinové. Flotila našla radiační stopu na tyliové lodi a začala jí opravovat. Lee ovšem navrhuje loď neopravit, protože jsou již příliš blízko, než aby Cyloni nepochopili, kam mají namířeno. Navrhne několik skoků jiným směrem a poté se vrátit zpět. Admirál uznává dobrý nápad. Nevěří však Leemu, že neprozradil Lampkinovi to, jak zemřela Ellen, žena plukovníka Tigha. Nazve ho zrádcem a zbabělcem a mimo jiné se zmíní o tom, že Gaius Baltar si nezaslouží řádný proces. Lee se rozhodne, že dál již nebude sloužit pod někým, kdo zpochybňuje jeho čest. A ani admirál ho nadále pod svým velením již nechce.

 

Lee věřící v systém a právo se rozhodne vést výslech prezidentky Roslinové. Naráží na její vyléčenou rakovinu a převážně pak na Chamallu, kterou v době léčby brala. V zápětí se dostane k jádru věci a pokládá zásadní otázku, zda Laura bere Chamallu i nyní. Ta se přiznává, ale dodává, že jí bere opět proto, že se její rakovina znovu vrátila. Dualla se rozhodne od Leeho po tom, co udělal, odejít. Po tiskovce vyčte Roslinová Tori její vystupování, vzhled a celkový přístup k její práci. Flotila se připravuje na setkání s tyliovou lodí v Jónské mlhovině, která se podle Leeho návrhu oddělila a pokračovala zcela opačným směrem, než byl původní plán flotily. Do mlhoviny zbývají už jen tři skoky. Prozatímní XO (Helo), než se dá Tigh znovu do pořádku, však cítí ve vzduchu něco, co již zažil na Nové Caprice. Cítí, že se něco stane.

20. Na rozcestí, část 2 (Crossroads, Part II)

Režie: Michael Rymer 

Scénář: Mark Verheiden 

Bill Adama se právě řízne při holení, když mu zazvoní telefon. Volá ho Laura Roslinová a chce, aby na ní zakřičel a pomohl ji vstát z postele, protože jí se vůbec nechce. Nechce se jí znovu k soudu při pomyšlení na Gaiuse Baltara. Bill se tedy o to pokusí a zabere to. Také se ji snaží podpořit psychicky, aby neukazovala svou slabost. Tyrol, který už jen leží v posteli a nespí, najednou zaslechne tu samou melodii, kterou slyší i Tori a Sam. Ti si zrovna užívají intimní chvilku. Stejnou melodii slýchává i plukovník Tigh. Lee mezitím navrhuje Lamkinovi, že by to u soudu měli zahrát na zmatečné řízení. Lampkin souhlasí, ale Baltar má zcela jiný názor a jednoznačně chce slyšet verdikt soudu. V hangáru na výuce pilotů si Sam všimne Tyrola, který si pobrukuje starou známou melodii a vydá se k němu zjistit, odkud ji zná, musí se však vrátit na trénink a tak to zatím nechávají tak.

 

Laura mezitím postupuje léčbu Diloxinem. A znovu má stejný sen, tentokráte však zároveň se Sharon. Zdá se jim o Héře, která běží stále směrem ke Caprice six , která ji bere do náruče. Za ní je ovšem i Gaius Baltar a tak obě dvě najednou vykřiknou. Doktor se diví, co se to děje, že obě ve stejnou chvíli blázní. Sharon a Laura jdou za Capricou six aby se jí zeptali, zda i ona má stejné sny. Chtějí zjistit, jestli se Caprica nesnaží dostat k Héře. Ta je ovšem také poněkud zmatená a sama to ani neví. Je však přesvědčená, že ji musí chránit za každou cenu. Plukovník Tigh oznamuje admirálovi svou domněnku o možnosti cylonské sabotáže na lodi a říká mu o hudbě, kterou slyší. Admirál však musí k soudu a tak slibuje, že se na to podívá. Když je vyslýchán poručík Gaeta, tak zalže a tvrdí, že byl přítomen, když Gaius Baltar podepsal seznam odsouzených k popravě na Nové Caprice. Při závěrečné řeči se Lampkin uchýlí k neobvyklému kroku, a sice povolat na lavici svědků Lee Adamu a navrhnout zmatečné řízení. Je to jediná možnost jak dosáhnout vítězství. A nakonec se tento tah ukáže jako klíčový. Po velice emotivní výpovědi Leeho soud dospěje k rozhodnutí, které zní, že Gaius Baltar je shledán třemi hlasy proti dvěma nevinným.

 

Gaius, kterého převážná část flotily nenávidí, ovšem netuší, že po skončení procesu mu již Romo Lampkin nebude dále nápomocný a tak dostává znovu strach. Při odchodu se Lee ptá Lampkina, jestli věděl, co se stane, když ho pošle na lavici svědků. Ten mu řekne, že věděl o tom, že je čestný muž, tedy vůbec ne takový jako jeho děda. Prezidentka sděluje admirálovi své obavy o tom, že je Gaius nevinný, ale dozvídá se zajímavou, pro ni nemilou skutečnost, a sice, že admirál hlasoval také pro zproštění viny, protože obhajoba byla přesvědčivá, na rozdíl od obžaloby. Prezidentka je však jednoznačně přesvědčena, že Gaius Baltar je zrádce. Admirál jí uklidňuje, že jednoznačně není bez viny a vydává příkaz, aby poručík Gaeta připravil flotilu na skok do Jónské mlhoviny.

 

Gaius Baltar má již sbalené věci a flotila skočila, když najednou senzory ukazují fluktuace energie. Nefunguje ani záložní zdroj, lodě jsou bez kontroly. Baltarovi, který již odchází, pomohou tři lidé před nepřátelskou posádkou. Caprica six má sen, ve kterém vidí pouze obrysy pěti “lidí“, ne však jejich tváře. Tyrol a plukovník Tigh hledají nějakou cestu ven, aby se zbavili stále stejné melodie, která jim zní v uších. Podobné problémy má i Sam a Tori. Nakonec to všechny čtyři přivede do jedné místnosti, kde si uvědomují krutou pravdu – oni samy jsou to, proti čemu bojují. Jsou to cyloni. Najednou znovu naskočí celé flotile proud a mají okamžitý dradis kontakt s celou cylonskou flotilou. Tigh, Sam, Tyrol i Tori se rozhodnout vrátit každý ke své práci. Lee znovu usedne do viperu i bez povolení a zachytí neznámý kontakt, když ho letí zkontrolovat, nevěří svým očím. Uvidí Starbuck ve viperu, která mu řekne, že byla na Zemi a že je tam zavede…  

Jako vždy jsou obsahy epizod převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: ? minut 

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: ?