DVD edice – Ztraceni beze stopy

Po lednové pauze, kdy se na pultech objevila série balení dvou DVD za cenu jednoho, opět DVD edice zahajuje „běžný režim" a tak v pondělí 8. února 2010 máme na pultech hned dva tituly. Tím dalším ke koupi je thriller Ztraceni beze stopy za 49,- Kč. Výlet na kánoích končí záhadným zmizením. A kdyby někdo chtěl o filmu hledat informace – dosud byl uváděn pod názvy Dravá voda nebo Zběsilost bílé vody…

Letní pohoda na řece je přetržena tajemným zmizením mladé ženy

 

Čtveřice mladíků – bratři Lukas a Simon a jejich přátelé Anders a John – se vydávají každé léto na kánoích na řeku Kalix.

 

 

Tento rok ale namísto toho, aby se kochali nádhernou noční přírodou a užili si pánskou jízdu, zachraňují z proudu divoké řeky dvě mladé dívky, sestry ze Stockholmu – Susanne a Marii.

 

Mladí muži s nimi uspořádají divokou párty. Na břehu zapálí táborák a připraví stany pro přenocování. Zatímco Susanne je rozpustilá, Marie je přátelsky zdrženlivá a straní se společnosti stejně jako Lukas.

 

Následujícího rána, když se celá společnost probudí, mladší ze sester Marie zmizela beze stopy. Ačkoli všichni věří, že se zase brzy objeví, má její sestra oprávněné obavy.

 

 

Policie je v pátrání neúspěšná. Klíčem k rozluštění záhady jsou události divoké noci, které si však všichni účastníci pamatují jen matně.

 

Jak je u titulů DVD edice obvyklé, žádné dostupné názory a komentáře…

Žánr: Thriller

Země původu: Švédsko

Rok vzniku: 2000

Délka: 96 minut

Původní název: Järngänget

Světová premiéra: 7. dubna 2000

Režie: Jon Lindström

Scénář: Mats Gustavsson, Rita Holst, Jon Lindström

Produkce: Lennart Dunér, Per Samuelsson

Hudba: Patrik Frisk

Kamera: Jens Fischer

Střih: Darek Hodor

Kostýmy: Inga Britt Adriansson

Společnost: Cinetofon

Natáčeno: Kalix, Norrbottens län, Švédsko / Överkalix, Norrbottens län, Švédsko

Hrají: Emil Forselius (Lukas), Rafael Edholm (Simon), Alexander Skarsgård (Anders), Peter Lorentzon (John), Yaba Holst (Marie), Per Oscarsson (Åke), Marika Lagercrantz (Lindberg), Agneta Ekmanner (matka), Josephine Bornebusch (Susanne), Görel Crona (Stina), Bill Skarsgård (Klasse), Marie Ahl (Astrid), Thomas Oredsson (Harald), Göran Forsmark (místní předseda), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 švédsky, česky

Titulky:  

Obraz: barevný (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: