Filmexport Home Video – Armagedon zvířecí říše 3

Filmexport Home Video ve středu 24. února 2010 nabízí již třetí DVD ze čtyř se dvěma díly cyklu Armagedon zvířecí říše 3 za 49,- Kč.

 

Jedná se o paleontologickou sérii televizních dokumentů, vysílaných premiérově na kanále Animal Planet v únoru 2009, která získala řadu nominací na ceny Emmy. Každý díl se věnuje skupině zvířat, žijící v příslušné době hromadného vymírání druhů.

 

Osmidílný seriál na 4 DVD vám nabízí nevídaný pohled na Zemi v dávných dobách.

 

Každý díl odkrývá fascinující příběh obohacený poutavými filmovými obrazy a přináší strhující rekonstrukci událostí od počátku vzniku Země v úžasné CGI kvalitě.

 

Zachycuje hromadné vyhynutí dinosaurů i dalších živočišných druhů, jež kdysi dávno obývaly naši planetu.

 

Tyto dokumenty odpočítávají čas, který zbývá do katastrofy a kladou ústřední a nejzásadnější otázku: Kdo přežije a kdo zahyne?

 

5. díl – Soudný den (Doomsday)

Aljaška, Montana, Mexiko, Texas – cca před 65 000 000 lety (křída)

 

Před 65 miliony let se Země srazila s kometou velikosti Everestu, jež dokázala rozbořit království dinosaurů na Zemi za jediný den. Rozpoutala drtivý úder, který se prohnal po celé zeměkouli za pouhých 24 hodin: rázovou vlnu vypařených hornin, ničivé zemětřesení o síle 13 stupňů, stovky metrů vysoké přílivové vlny a smrtící déšť rozžhaveného kamení. Kdysi mocná říše dinosaurů zanikla náhle a krutě během okamžiku. Ale jak bývá u hromadného vymírání pravidlem, zánik jednoho dominantního živočišného druhu uvolnil cestu dalším druhům, aby mohly žít a množit se.

 

Purgatorius

Edmontosaurus

Troodon

Tyrannosaurus rex

Mosasaur

Deinosuchus

Triceratops

Quetzalcoatlus

Nothronychus

 

6. díl – Panika v oblacích (Panic in the Sky)

Mongolsko, Čína, Aljaška – cca před 65 000 000 (křída)

 

Dopad obrovské komety či asteroidu před 65 miliony let je pouhým začátkem. Jakmile se prach konečně usadil, živočichové, kteří přežili, se probudili do drasticky odlišného a značně nestabilního světa… Pro dinosaury to byl soudný den. Jejich říši zdecimovaly vlny katastrof jako biblické morové rány: ohnivý žár a sucho vystřídaly sžíravý mráz a kyselý déšť. Vláda dinosaurů trvající 150 milionů let skončila. Ti, co přežili, museli posbírat to, co zbylo, a jakkoli se to může zdát neuvěřitelné, Zemi zdědil maličký mrchožravý savec – náš předek – jenž začal budovat svou novou říši.

 

Protoceratops

Velociraptor

Tarbosaurus

Alamosaurus

Ammonite

Cretoxyrhina

Pliosaur

Minotaurasaurus

 

Žánr: Animovaný / Dokument

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2009

Délka: každý díl cca 48 minut

Původní název: Animal Armagedon

Režie: Jason McKinley

Scénář: Bryce Zabel

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: černobílý/barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný