North Video – Heuréka 1. DVD

Zatímco příznivci Xeny se dočkají dalších dílů a je jim přislíbena dokonce i čtvrtá řada, místo BSG zaujal v edičních plánech North Video jiný sci-fi seriál. Od úterý 9. února 2010 začíná v ediční řadě Světový seriál vycházet megahit americké televizní stanice SCI-FI channel Heuréka – město divů, 1. disk za 49,- Kč, který se objevuje na obrazovce Prima COOL (tudíž vydáváno s původním TV dabingem). Malé město, velké tajemství…

Ospalé městečko Heuréka, skryté v pustinách amerického středozápadu, střeží desítky tajemství. Jako přísně tajný projekt ho dala vybudovat americká vláda a už řadu let sem přesouvá největší vědecké mozky i s jejich rodinami. Zde mohou spokojeně vynalézat a řešit nejrůznější problémy. Inovace a chaos se tu snoubí nevšedním způsobem. V laboratořích zdejších vědců jako by přestávaly platit běžné fyzikální zákony, díky jejich experimentům se rodí slibné technologie budoucnosti. 

Občas tu ovšem dochází i k vážným nehodám, čas od času se tu projevují anomálie, nad kterými lidský rozum zůstává v rozpacích. S tím vším si bude muset umět poradit nový městský šerif Jack Carter, jeden z hrdinů našich příběhů. 

Jednoho dne právě sem náhoda zavede vládního šerifa Jacka Cartera, který projíždí se svojí ráznou dcerou Zoe. Po automobilové nehodě, kterou zavinil zatoulaný pes, musí vyhledat ve městě pomoc. Tamní šerif William Cobb mu doporučí Henryho Deacona, který Jackovo nepojízdné auto odtáhne a slíbí, že ho opraví. Jen tak mimochodem se zmíní, že byl konstruktérem raketoplánů.

Zástupkyně šerifa Jo Lupová, kterou ze všeho nejvíc baví zbraně, se postará o Zoe a Jack se vydá na procházku do města. Brzy zjistí, že se v něm dějí podivuhodné věci a dochází tam k různým anomáliím. Všichni dospělí obyvatelé jsou mimořádně technicky nadáni a jejich děti řeší složité matematické vzorce.

Jack se ubytuje v penzionu u psychoterapeutky Beverly Barloweové. Jeden z obyvatel a význačný kvantový fyzik Walter Perkins sestaví potají ve sklepě svého domu nebezpečný stroj. Experimentuje s vektory prostoru a času, když chce vypátrat, v jakém bodě se zrodil vesmír. Když se vydá se ženou Susan a synem Brianem v karavanu na výlet, zadní část se utrhne a zmizí.

Do pátrání, kterého se Jack účastní, se zapojí agentka z ministerstva obrany Allison Blakeová, která v Heuréce žije. Zadní část karavanu se najde daleko v lese. Po nehodě, kterou záhadně utrpí šerif Cobb a přijde při ní o nohu, chce Jack vypátrat, co se v městě vlastně děje… 

Vláda nakonec Jacka i s dcerou přesune natrvalo do Eureky, aby zde po zmíněné nehodě nahradil stávajícího šerifa. V zabydlování mu pomáhá automechanik a skvělý vědec Henry, kolegyně Jo či krásná a chytrá Allison. Nového šerifa čeká kromě seznamování se s novým prostředím také spousta překvapení a problémů, které bude muset vyřešit. 

Seriál je původní sérií kanálu Sci-Fi a během chvíle se stal hitem. Eureka si svoje diváky získala hlavně díky všudypřítomné nadsázce, spoustě humoru a skvělé hudbě. 

1. a 2. sezóna (celkem 25 epizod) vychází na 13 DVD.

Žánr: Sci-fi / Televizní seriál / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut, pilot cca 81 minut

Původní název: Eureka

První vysílání: 18. července 2006

Režie: Peter O’Fallon

Námět: Andrew Cosby, Jaime Paglia (kreslený seriál)

Scénář: Peter O’Fallon, Andrew Cosby, Jaime Paglia

Produkce: Andrew Cosby, John Peter Kousakis, Jaime Paglia, Wendy Wallace

Hudba: Mutato Muzika

Kamera: Robert C. New

Střih: Chris Peppe, Andrew Seklir

Kostýmy: Diane Widas

Společnost: NBC Universal Television

Natáčeno: Chilliwack, British Columbia, Kanada / Heritage Woods Secondary School, Port Moody, British Columbia, Kanada / Sullivan Heights Secondary, Surrey, British Columbia, Kanada / Vancouver Film Studios, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Colin Ferguson (šerif Jack Carter), Jordan Hinson (Zoe Carterová), Joe Morton (Henry Deacon), Salli Richardson (Allison Blakeová), Ed Quinn (Nathan Stark), Erica Cerra (Jo Lupová), Neil Grayston (Douglas Fargo), Matt Frewer (Jim Taggert)

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: trailery, upoutávky