North Video – Xena: Princezna bojovnice – 32. DVD – 3. série

North Video v úterý 9. února 2010 v řadě Světový seriál vydává závěrečné DVD třetí série (celkově 32) seriálu Xena: princezna bojovnice za 49,- Kč. Příznivci se údajně mohou těšit na přislíbenou čtvrtou řadu, která by měla plynule navázat.

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla to Xena, mocná princezna bojovnice, zocelená žárem četných bitev. Síla, vášeň a nebezpečí… Její odvaha změní svět.

DVD obsahuje dvě epizody :

21. Oběť, 1. část (Sacriface: Part 1 – 10. května 1998) – 41:33

Naděje, Gabrielina dcera, se má znovu narodit díky oběti Gabrieliny přítelkyně Seraphin. Xena a Gabriela se tomu pokoušejí zabránit, ale v cestě jim stojí Callisto a Áres… Callisto se vrátí zpět z "meziprostoru", kam se dostala díky Herculovi. Xena a Gabriela mezitím zachraňují Gabrielinu přítelkyni z dětství, Seraphin, z pařátů sekty uctívající bohyni, podle všeho Callisto. Ovšem ukáže se, že Seraphin je kněžkou této sekty, a že ona bohyně není Callisto, ale Naděje. Do toho se zamíchá Áres, který Gabriele připomene její dluh (dostal ji do Chin před Xenou), a chce protislužbu – aby zabránila Xeně v zabití Naděje. Pokud by tak učinila, zemře i ona sama…  

Režie: David Warry-Smith 

Námět: Robert G. Tapert, John Schulian

Scénař: Steven L. Sears 

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Jim Prior 

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela / Naděje), Kevin Smith (Ares, bůh války), Jodie Rimmer (Seraphin), Stephen Ure (Werfner), Hudson Leick (Callisto), Elizabeth Pendergrast (Atropos), Micaela Daniel (Lachesis), Samantha Adriaanse (Clotho), Jeremy Curry (válečník)

 

22. Oběť, 2. část (Sacriface: Part 2 – 19. května 1998) – 42:33

Xena a Gabriela musejí zastavit Naději, která vypadá přesně jako svá matka, aby nepřinesla Dahaka na svět a k tomu jsou nuceny využít pomoci Callisto. Po "vylíhnutí" Naděje se ji sice snaží Xena zabít, ale bez úspěchu. Proto aspoň zasype Callisto hromadou kamenů a uteče pryč. Ukáže se, že členové sekty chytají po celé zemi lidi, aby je použili jako oběti pro Dahaka v jeho chrámu. A také vyjde najevo, že Ares se přidal na stranu Dahaka. Callisto žádá Xenu, aby ji zabila, protože už nechce žít … Ve zmatku to odnese ten nejnevinnější – tedy Gabriela, v jejíchž rukou leží osud Xeny i Naděje. Aby zabránila Xeně Naději zabít se po dceři vrhne a spolu s ní spadne do propasti s vroucí lávou na dně.  

Režie: Rick Jacobson 

Scénář: Paul Robert Coyle 

Produkce: Liz Friedman, Eric Gruendemann, Bernadette Joyce, Sam Raimi, Steven L. Sears, Chloe Smith, R. J. Stewart, Robert G. Tapert

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Donald Duncan

Střih: Robert Field

Kostýmy: Ngila Dickson

Hrají: Lucy Lawless (Xena), Renee O’Connor (Gabriela / Naděje), Ted Raimi (Joxer), Kevin Smith (Ares, bůh války), Jodie Rimmer (Seraphin), Stephen Ure (Werfner), Hudson Leick (Callisto), Elizabeth Pendergrast (Atropos), Micaela Daniel (Lachesis), Samantha Adriaanse (Clotho)

 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1995 – 2001

Původní název: Xena: Warrior Princess

Společnost: MCA Television / Renaissance Pictures / Studios USA Television / Universal TV

Natáčeno: Nový Zéland

 

Více najdete třeba zde.  

 

Údaje o DVD:  

 

Délka: 90 minut (84:07)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky (vypínatelné u českého zvuku, napevno s anglickým zvukem)

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: North Video připravuje (ukázky ze seriálů: Zákon a pořádek: Zločinné úmysly, Battlestar Galactica – 3. sezóna)