North Video – Cikánka

North Video má v oznámených titulech další premiérový disk a do trafik ve středu 10. února 2010 zamíří romantický film Cikánka za 49,- Kč. Filmů s tímto názvem existuje několik, v tomto případě ale nejde o film režiséra Philippe de Brocy, který je v nabídce Levných knih. Anglický gentleman a modrooká divoška.

Jejich světy nemohou být vzdálenější…

Leon Hawthorne je mladý, ambiciózní a čerstvě ovdovělý úspěšný stavební investor, kterému zůstala na opatrování jeho devítiletá dcera Tania. Když se na jedné z Leonových staveb zabije při pádu cikánský dělník, rozhodne se Leon osobně setkat s jeho ovdovělou ženou Natálií, které nabízí finanční obnos, který by mu zaručil, že Natálie nebude firmu žalovat za nedbalost, která smrt jejího manžela způsobila.

Krásná cikánka Natálie, vdova s holčičkou zhruba stejného věku, finanční částku z principu odmítne. Pro muže, jenž znal dosud jen svět peněz a úspěšného podnikání, je setkání s nefalšovanou přírodou, zosobňovanou Natálií a jejím způsobem života, něčím naprosto novým a šokujícím.

Leon se s ní chce znovu setkat a pokusit se jí přemluvit, přičemž se stává nevítaným svědkem odvěkého rituálu, při kterém cikáni spalují majetek zemřelého. Leon je napaden a probouzí se až druhý den na poli chudší o oblečení a svůj milovaný Mercedes.

Drsná realita cikánského života je něco, s čím se nedokáže vyrovnat. Chvílemi se mu dokonce zdá, že už snad ani není v jedenadvacátém století. Po riskantním setkání se stádem koňů, farmářem s nabitou zbraní a agresivním policistou, který si ho spletl s jedním z cikánů, se Leon rázem ocitá na okraji společnosti na hony vzdálen luxusu, na který byl uvyklý.

 Natálie, cestující se svou dcerou karavanem, kde jí učí starým cikánským tradicím, cítí k Leonovi lítost. Když na to přijde, každý člověk v sobě má jakýsi přirozený atavismus a žádný muž není odolný vůči ženskému šarmu a půvabům. A Leon není výjimkou. Předstírajíc excentrickou rockovou hvězdu, ubytuje se Leon s Natálii v romantickém vesnickém hotelu a vše naznačuje tomu, že příběh už se bude dál ubírat tou správnou cestou. Následujícího rána ale Natálie a její dcera záhadně zmizí.

Leon se tedy vrátí ke své milované dceři Tanie a předchozímu způsobu života, ale zjišťuje, že ho tento život neuspokojuje. Proto se rozhodne Natálii i s její dcerou najít a spolu s Taniou začít úplně nový život a to i vzhledem k okolnostem, které jim nejsou právě nakloněny…

Dle diváků vcelku vtipná a koukatelná první polovina, v té druhé filmu údajně došel dech i scénář.

Zadní strana obálky

Žánr: Romantický

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2001

Délka: 84 minut

Původní název: Gypsy Woman

Režie: Sheree Folkson

Scénář: Steve Knight

Produkce: Justin Ackerman, Steve Christian, Torsten Leschly, Miara Martell, Paul Raphael, William Turner

Hudba: Joe Strummer

Kamera: Witold Stok

Střih: Nick Arthurs

Kostýmy: Verity Hawkes

Společnost: Sky / Starfield Productions

Natáčeno: ostrov Man / Knebworth House, Stevenage, Hertfordshire, Velká Británie / Londýn, Velká Británie

Hrají: Jack Davenport (Leon), Jack Warren (Cikán), Neve McIntosh (Natalie), Julian Wadham (Stanley), Forbes Masson (koroner), Terry Bird (Callaghan), William Beck (Gary), Corin Redgrave (Devine), Lalage Lumley (Tania), Scott Sayer (chlapec ve škole), Nick Brimble (Manni), Ricky Clark (Thomas), Hazel Monaghan (Sarah), Sion Probert (farmář), Rhodri Hugh (policista), Michael Hoogson (policista), Philip Fox (Jones), Vicki Pepperdine (Kate), Rachel Scorgie (Cheryl), Hamish McColl (číšník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: trailery, nejen pro nejmenší