Urania – Veni Vidi Vici

K čemu všemu se ten importovaný svátek nehodí… Kromě záplavy audionosičů se letos poprvé připomíná i Urania a tak dnes ve středu 10. února 2010 máme na pultech romantickou komedii Veni Vidi Vici za již také přizpůsobených 59,- Kč s přáním krásného Valentýna a pozměněným obalem, dovybaveným žánrovými srdíčky.

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce, vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián.

 

 

 

Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si" velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě.

 

 

Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník, se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj.

 

 

V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací.

 

 

 

Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí PR manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu.

 

 

Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla.

 

 

 

Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná.

 

 

Podle diváků smutná ukázka moci peněz a možností, do kterých může narůst reklamní šot… Komedie? A romantická? Braková unylá klišovitá pohádka. Nadšené nejsou ani recenze.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2009

Délka: 102 minut

Kinopremiéra v ČR: 6. srpna 2009

Režie: Pavel Göbl, Jiří Chlumský

Námět: Marek Šmíd

Scénář: Radan Dolejš, Jan Rokůsek

Dramaturgie: Radek John

Produkce: Jakub Tlapák, Jan Nejedlý

Koproducenti: Jaroslav Kučera, Ivan Hronec, Ondřej Kulhánek, Zuzana Dibdiaková, Milutin Perič

Hudba: Karel Mařík

Kamera: Tomáš Juříček

Kostýmy: Norbert Szalay

Zvuk: Tomáš Bělohradský, Václav Flégl

Společnost: Metropolitan Film / Česká Televize / SPI International / Filip Media / Slot Game

Natáčeno: Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Ústí nad Labem, Praha

Hrají: Filip Tomsa (Honza Moudrý), Václav Postránecký (strýc Maxmilián), Bob Klepl (trenér Karel), Anna Šišková (Marie), Sandra Nováková (Terezka), Jitka Kocurová (Alice), Iveta Dušková (maminka Honzy), Karel Gott (sám sebe), Marek Vašut (šéfkuchař), Zdeněk Mahdal (číšník Luboš), Eva Ujfaluši (Simona), Roman Skamene (herec), Jaromír Nosek (René), Petr Vojnar (člen party), Petr Vágner (člen party), Matouš Rajmont (člen party), Tomáš Klus (Jirka), Jana Doležalová (zdravotní sestra), Petro Sláma (Lukášek), Kamil Švejda (hotelový sluha Vilda), Roman Slovák (soudní vykonavatel), Tomáš Havlík (exekutor), Zuzana Ščerbová (recepční v hotelu), Václav Vašek (číšník), Zbigniew Czendlik (farář), Jan Juhaniak (ředitel), Vlastimil Korec (rozhlasový komentátor), Jiří Zeman (fotograf v ateliéru), Jan Munzar (novinář-fotograf), Jiří Chlumský (režisér ve filmovém ateliéru), Mirjam Pavlincová (klapka), Lucie Klímová (TV komentátorka), Zdeněk Astr (doktor), Václav Vydra (předseda golfové federace), Petr Novotný (moderátor na diskotéce), Alexander Hemala (golfový činovník), Jan Nejedlý, a další

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

 Výběr kapitol

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: film o filmu, trailery, lechtivé scény, fotogalerie, partneři filmu 

 

Bonusy