North Video – V křesle režiséra

A opět jeden premiérový titul North Video, v pondělí 15. února 2010 za 49,- Kč bude ke koupi V křesle režiséra. Nikdy není pozdě přepsat váš životní příběh…

Dospívající Cameron žije v Los Angeles, miluje filmy a sní o tom, že se jednou sám stane režisérem. Na jeho matku a nevlastního otce ovšem chlapcovy ambice nedělají velký dojem.

 

 

Mladý rebelant jde z maléru do maléru a vypadá to, že spíš než v režisérském křesle skončí za mřížemi. Když však filmová škola v LA vypíše prestižní studentskou soutěž a vítězi nabízí stipendium, dychtivý Cameron se chopí příležitosti a do soutěže se přihlásí.

 

A pak se náhodou setkává s osvětlovačem Flashem, posledním ze staré gardy zlaté éry Hollywoodu, který pracoval se slavnými filmařskými legendami, včetně Orsona Wellese.

 

 

Je to právě on, kdo rozpozná chlapcův talent a rozhodne se, že mu pomůže. Nabídne mu nejen své profesionální zkušenosti, ale také ho seznámí s někdejším známým scenáristou Mickeym Hopkinsem, který upadl v zapomnění a žije v domě pro seniory.

 

 

 

Jenže kdo vlastně potřebuje pomocnou ruku – mladý grázlík, kterému vězeňská cela není cizí, nebo ztroskotanec s flaškou v ruce? Společně začnou pracovat na dokumentárním filmu, jehož natáčení změní život všech aktérů.

 

 

I když hodnocení přesahuje 70 procent, někteří diváci vyčítají filmu přílišné citové vydírání, podivně klipovité zpracování a nevěrohodnost zájmu mladé generace o svět starobinců a odložených vysloužilců… Jiní nadšeně chválí výkon Christophera Plummera a zobrazení netradičního prostředí.

 

Obavy z technického provedení disku tentokrát nebyly oprávněné, není to tak hrozné, chybí jen volba kapitol z menu…

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 105 minut

Původní název: Man in the Chair

Světová premiéra: 27. ledna 2007 – USA (Santa Barbara Film Festival)

Režie: Michael Schroeder

Scénář: Michael Schroeder

Produkce: Steve Matzkin, Peter Samuelson, Michael Schroeder, Sarah Schroeder, Randolf Turrow

Hudba: Laura Karpman

Kamera: Dana Gonzales

Střih: Terry Cafaro

Kostýmy: Tricia Gray

Společnost: Elbow Grease Pictures / Man in the Chair

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Christopher Plummer (Flash Madden), Michael Angarano (Cameron Kincaid), M. Emmet Walsh (Mickey Hopkins), Robert Wagner (Taylor Moss), Joshua Boyd (Murphy White), George Murdock (Richard), Mimi Kennedy (máma), Taber Schroeder (Brett Raven), Allan Rich (Speed), Rob Reinis (učitel), Carlene Moore (žena), Ed Marques (muž), Mitch Pileggi (Floyd), John Rezig (mladý Flash), Jodi Ashworth (Orson Welles), Tracey Walter (pan Klein), Pete Antico (Murray), Steven Christopher Parker (projekční), Brad Grunberg (prodejce videoobchodu), David McDivitt (kameraman), a další

 

Údaje o DVD:

 

Menu DVD 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: trailery, nejen pro nejmenší