Filmag horor – Netvor přichází

Komu se nezalíbila příšera z písečného prostředí, tomu Filmag ve středu 17. února 2010 za 45,- Kč nabízí něco málo klasičtějšího – třetí (v dostupných discích druhé) pokračování o Netvorovi z Černé laguny s názvem Netvor přichází.

Napínavé, akční a po mnoha letech stále zábavné – takové je třetí pokračování.

 

Závěrečný snímek volné trilogie vrací hlavní postavu na scénu ve chvíli, kdy „Gill-mana" (muže se žábrami) odchytne vážený chirurg William Barton se svým týmem v Černé laguně. Během akce dojde k nehodě, při které je netvor hrozivě popálen.

 

 

 

Aby se neudusil, doktor Barton se pokusí o riskantní operaci tracheotomie, díky které kreatura získává možnost dýchat kyslík. Operace dovolí vědcům převézt ho do Kalifornie, kde však netvor naplno pocítí touhu vrátit se zpět. Zpět do Černé laguny…

 

Dle diváků sice nedosahuje kvality prvního dílu, ale má svůj nestárnoucí půvab a poselství – Netvor je násilně vytržen ze svého prostředí a nedobrovolně podstoupí „léčbu", která se z něho pokouší vytvořit lidskou bytost.

 

Žánr: Horor / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1956

Délka: 75 minut

Původní název: The Creature Walks Among Us

Světová premiéra: 26. dubna 1956 – USA

Režie: John Sherwood

Scénář: Arthur A. Ross

Produkce: William Alland

Hudba: Irving Gertz, Henry Mancini, Heinz Roemheld

Kamera: Maury Gertsman

Střih: Edward Curtiss

Společnost: Universal International Pictures

 

 

 

Hrají: Jeff Morrow (Dr. William Barton), Rex Reason (Dr. Thomas Morgan), Leigh Snowden (Marcia Bartonová), Gregg Palmer (Jed Grant), Maurice Manson (Dr. Borg), James Rawley (Dr. Johnson), David McMahon (kapitán Stanley), Paul Fierro (Morteno), Lillian Molieri (paní Mortenová), Larry Hudson (policista), Frank Chase (steward), Ricou Browning (Gill-Man), Don Megowan (Gill-man), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?